Bridgestone snižuje náklady na pneumatiky nákladních vozidel

20 září 2012, 0:00

V současném náročném ekonomickém prostředí čelí provozovatelé vozových parků neustálému tlaku na snižování provozních nákladů. Bridgestone se intenzivně zabývá touto problematikou a snaží se provozovatelům vozových parků ukázat, proč by se neměli soustředit na pořizovací cenu, ale na náklady na kilometr za celou dobu životnosti pneumatiky.

Základem programu „Total Tyre Life“ je snaha společnosti Bridgestone maximálně prodloužit životnost pneumatiky, a snížit tak náklady na kilometr za celý životní cyklus pneumatiky.

Odolné kostry pneumatik…

Životní cyklus začíná novými prémiovými pneumatikami Bridgestone pro vodicí a poháněné nápravy nákladních vozidel a pro nápravy přívěsů a návěsů. V konstrukci těchto pneumatik jsou využity nejmodernější technologie bez kompromisů v oblasti výkonu nebo bezpečnosti. Waved Belt™ (zvlněné nárazníkové pásy) a Turn-In-Ply (těsné ovinutí kordových vláken okolo patního lana) jsou dvě nejpokrokovější technologie Bridgestone, které vylepšují stabilitu a odolnost kostry pneumatiky. Výsledkem je dlouhý první „život“ a ideální podmínky pro protektorování.

… pro optimální protektorování

Bridgestone disponuje celoevropskou sítí provozoven Bandag, které používají osvědčený proces protektorování pneumatik předvulkanizovaným běhounem. Tím lze pneumatikám „vdechnout“ druhý a často i třetí „život“.

Výhodou protektorů Bandag pro zákazníky jsou provozní vlastnosti téměř na úrovni nové pneumatiky, ale při výrazně snížených nákladech. Náklady na kilometr jsou průměrně o 30 % nižší než u nových pneumatik pro nákladní vozidla. Výroba protektorů přináší výhody také v oblasti ochrany životního prostředí, protože v porovnání s výrobou nových pneumatik spotřebuje méně surovin a zanechává o 30% méně emisí CO2.

Bridgestone vyvinul širokou paletu dezénů nabízených jako protektory pro veškeré aplikace a podmínky v Evropě.

Neméně solidním partnerem je Truck Point, s více než 2400 pobočkami v 29 zemích největší celoevropská síť nezávislých prodejců pneumatik pro nákladní vozidla. Bridgestone dokáže prostřednictvím této sítě poskytovat zákazníkům potřebný servis, monitorovací služby a poradenství v oblasti optimalizace dlouhého životního cyklu pneumatik Bridgestone pro nákladní vozidla.

„S programem Total Tyre Care pomáháme majitelům vozových parků prodlužovat životnost pneumatik a snižovat náklady na kilometr za celou dobu životnosti pneumatiky,“ říká Harald Van Ooteghem, vedoucí oddělení marketingového plánování užitkových pneumatik Bridgestone Europe.

Zákazníci si mohou vypočítat potenciální úspory na www.totaltyrelife.eu.

Tisková zpráva Bridgestone

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!