Aleš Loprais se připojuje k týmu PETRONAS DE ROOY IVECO

1 června 2015, 14:20

Tým Iveco posílil šampion dálkových terénních soutěží Aleš Loprais, synovec slavného Karla Lopraise, šestinásobného vítěze závodu Paříž-Dakar.Tento jezdec bude jedním z hostů oslav 120. výročí vzniku závodu Iveco Bus ve Vysokém Mýtě v České republice.

Osm měsíců do zahájení Rally Dakar 2016 Iveco společně s vedoucím týmu Gerardem De Rooyem, vítězem ročníku 2012, oznámilo, že se špičkový jezdec Aleš Loprais, pilot Rally Dakar pod křídly společnosti INSTAFOREX, připojí k týmu PETRONAS DE ROOY IVECO.

Český jezdec, Aleš Lopraiz, specialista na dálkové terénní soutěže, jenž získal v celkovém hodnocení roku 2015 čtvrté místo, se těší silné základně fanoušků. V jeho rodné zemi bude Iveco Bus první týden v červnu slavit 120. výročí založení firmy Josefem Sodomkou ve Vysokém Mýtě, které je dnes sídlem společnosti Iveco Czech Republic, a. s. – jednoho z nejvýznamnějších zaměstnavatelů s více než 3.100 zaměstnanci a dalšími 1.700 pracovními místy u subdodavatelů.

Při této příležitosti se Aleš Loprais představí tisku jako oficiální člen týmu a jeho přítomnost má zdůraznit silné pouto mezi společností Iveco a Českou republikou.

K pětatřicetiletému Alešu Lopraisovi, synovci Karla Lopraise, šestinásobného vítěze rally Paříž-Dakar v kategorii kamionů, se připojí navigátor, Katalánec Ferran Marc, zkušený palubní mechanik z týmu De Rooy , který je již s týmem obeznámen. Český jezdec usedne za volant vozu Iveco Powerstar poslední generace.

Pierre Lahutte, prezident značky Iveco, tuto vzrušující novinku komentoval slovy: „Jsme pyšní na to, že můžeme dále posílit naše vazby s Českou republikou, kde Iveco patří k jedněm z nejvýznamnějších zaměstnavatelů.  Závod ve Vysokém Mýtě je jedním z největších výrobců užitkových vozidel ve střední a východní Evropě a patří k největším výrobcům autobusů v Evropě. Ode dneška bude Aleš hájit barvy značky Iveco a České republiky po celém světě a bude se moci spolehnout na podporu více než 3.100 zaměstnanců z Vysokého Mýta”.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!