Silk Way Rally – 10. etapa pro Kolomého

19 července 2017, 14:06

Pilot týmu TATRA Buggyra Racing Martin Kolomý se v 10. etapě Hedvábné stezky opět dokázal probít mezi ruské Kamazy a dokončil etapu na druhém místě jen s minimální ztrátou na prvního Rusa Nikolaeva. V průběžném hodnocení se přiblížil k pódiovému umístění.

V pořadí 10. etapa dlouhá přes 500 kilometrů včetně 360 kilometrového měřeného úseku startovala ve městě Hami s cílem ve měste Donhuang. Ve velmi rychlé a technicky náročné etapě udával dlouhou dobu hlavní tempo jezdec týmu TATRA Buggyra Racing Martin Kolomý. V závěru dnešní speciálky mu ale praskla přední pneumatika. Celých 15 kilometrů tak jel prakticky jen na třech kolech a mohl si zavzpomínat na rally Dakar, kde se mu přihodil podobný incident. Do cíle tak dorazil se ztrátou pouhé půldruhé minuty na Rusa Nikolaeva, který ho v závěru předstihl.

Asi nejhezčí etapa doteď, ideální jak pro mě, tak pro našeho Phoenixe. Opravdu krásná, rychlá, technická, a to nám vyhovuje. Vůbec se nedivím, že jsme vedli, dokonce jsme dojeli všechny Kamazy, bohužel 15 km před cílem nevydržela přední pneumatika a do cíle jsme si po dakarském vzoru zopakovali jízdu po třech. Trochu mě to mrzí, protože bychom Kamazy dnes určitě stáhli, i tak ale mám z toho dnes velmi dobrý pocit. Po včerejší rozbíječce jsme si dnes spravili chuť a už se těším na zítřek,“ popisoval rodák z Bruntálu druhý nejrychlejší čas.

V celkovém pořadí stále drží 4.příčku za třemi piloty ruského týmu, ale od umístění na pódiu ho po dnešku dělí pouhých 42 vteřin. „Je to neskutečný, že po téměř 3 tisících odjetých závodních kilometrech nás od bedny dělí v podstatě tak málo. Navíc ani první místo není ztracené. Co je půlhodina v dunách, které nás teď čekají? Věřme, že štěstí bude stát při nás až do cíle,“ narážel Kolomý na svou ztrátu na vedoucího Sotnikova na kamazu, od kterého ho dělí přesně 30 minut a 30 vteřin.

Už zítra na jezdce čeká další etapa z města Donhuang do města Jiayuguan s celkovou délkou 783 kilometrů. Tato etapa je speciální v tom, že obsahuje nejdelší měřený úsek celé rallye Hedvábné stezky dlouhý 488 kilometrů a je rozdělený na dvě části. První část se závodníci budou muset opět poprat s písečnými dunami, v té druhé se pojede po rychlé pistě.

Výsledky 10. etapy: 
1. Nikolaev Kamaz 3:35:21
2. KOLOMY TATRA +1:29 
3. Sotnikov Kamaz +2:29
4. Shibalov Kamaz +3:14
5. Mardeev Kamaz +5:47

Výsledky po 10. etapě: 
1. Sotnikov Kamaz 31:27:50
2. Shibalov Kamaz +15:12
3. Mardeev Kamaz +29:48
4. KOLOMY TATRA +30:30 
5. Ardavicus Iveco +01:50:07

 

Související články

Kolomý na Silk Way Rally dojel v deváté etapě v těsném závěsu za kamazy
Kolomý na Silk Way Rally dojel v deváté etapě v těsném závěsu za kamazy

Náročnou 9. etapu, která obsahovala padesáti kilometrový úsek s písečnými dunami, dokončil pilot týmu TATRA Buggyra Racing na pátém místě, když nestačil pouze na armádu vzorně spolupracujících ruských kamazů. V průběžném hodnocení klesl na čtvrté místo s malým odstupem na podium.

Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!
Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!

Dne 26. 6. 2017 se konala v Praze tisková konference týmu Tatra Buggyra Racing. Důvodem je premiérová účast na nadcházející dálkové soutěži Silk Way Rally . Roudnickou stáj bude v Rusku, Kazachstánu a Číně od 7. do 22. července reprezentovat netradiční posádka Martin Kolomý, Jiří Stross a Michal Ernst.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!