Kolomý na Silk Way Rally dojel v deváté etapě v těsném závěsu za kamazy

18 července 2017, 12:54

Náročnou 9. etapu, která obsahovala padesáti kilometrový úsek s písečnými dunami, dokončil pilot týmu TATRA Buggyra Racing na pátém místě, když nestačil pouze na armádu vzorně spolupracujících ruských kamazů. V průběžném hodnocení klesl na čtvrté místo s malým odstupem na podium.

Kolomý dojel v deváté etapě v těsném závěsu za kamazy

V neděli byl na programu den volna, který posádka týmu TATRA Buggyra Racing využila s cílem nabrat co nejvíce sil do dalších etap. „Snažili jsme si hlavně odpočinout a relaxovat, každý po svém. Někdo hrál fotbal, někdo jen ležel. Také jsme provedli nutný servis Phoenixu, aby držel jako doposud,“ vzpomínal na včerejší den Kolomý.

V pořadí 9. etapa mezi čínskými městy Urumqi a Hami měřila přes 800 kilometrů včetně měřeného úseku dlouhého 421 kilometrů, kde na závodníky čekal technicky náročný úsek s jízdou v písečných dunách. Martin Kolomý tuto etapu dokončil na pátém místě v závěsu za týmem „modrých“, kterým zde dokáže konkurovat právě jen český pilot. „Dneska to bylo opět brutální. Většinu etapy jsme museli „prodat“, protože bychom jinak zničili jak auto, tak i sebe. Cílem bylo přežít,“ upozornil na zrádnost dnešní speciálky rodák z Bruntálu. „Sice jsme žádnou navigační chybu neudělali, ale kamazy neskutečně letěly. Vůbec jsme se s nimi nemohli dnes srovnávat a tuhle etapu museli zvolnit. V průběhu tam byla jedna krásná 50 kilometrová dunová pasáž, ale teď jsme rádi, že už jsme v cíli. Bylo to opravdu náročné,“ hodnotil dnešní den unavený Kolomý, který klesl v průběžném hodnocení na čtvrtou příčku, ale jako jediný v konkurenci „zbytku světa“ stačí tempu kamazů a drží nadějný odstup na podiová umístění.

Související články

Silk Way Rally pro MKR končí předčasně
Silk Way Rally pro MKR končí předčasně

Aktuálně nejtěžší rally světa, ruská Silk Way, pro severočeský konstruktérský tým MKR Technology končí předčasně. Ve 4. etapě se technika rozhodla stávkovat a nic na tom nezměnil fakt, že posádky měly na to, aby řádně zamíchaly pořadím. Loňská obhajoba pódia se letos prostě nepodaří. Tým se domů vrací jen s jedním etapovým prvenstvím.

Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!
Kolomý chce na Silk Way Rally otestovat vůz, ale zároveň i uspět!

Dne 26. 6. 2017 se konala v Praze tisková konference týmu Tatra Buggyra Racing. Důvodem je premiérová účast na nadcházející dálkové soutěži Silk Way Rally . Roudnickou stáj bude v Rusku, Kazachstánu a Číně od 7. do 22. července reprezentovat netradiční posádka Martin Kolomý, Jiří Stross a Michal Ernst.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!