Vršecký jasně opanoval závod v Pekingu

13 června 2017, 9:44

První závodní víkend China Truck Racing Championship se nad míru vydařil Davidu Vršeckému, když vyhrál všechny závody a je tak na dobré cestě k obhajobě titulu. Druhý jezdec týmu China Buggyra Racing Adam Lacko si z Číny odváží jedno druhé a dvě třetí místa.

Vršecký jasně opanoval závod v Pekingu

SOBOTA

Novinkou tohoto roku je rozdělení závodu do dvou skupin. Ve třídě A se představili David Vršecký s Adamem Lackem. Ve skupině B pak Britský závodník v barvách týmu China Buggyra Racing Oly Janes.

David Vršecký potvrdil v Číně roli největšího favorita hned v dopoledním měřeném tréninku, který vyhrál a zajistil si tak pole position do prvního závodu. „Dneska super závod, v podstatě jsme si to s Adamem rozdávali mezi sebou. V prvních pěti kolech se nás tam držel ještě jeden z číňanů, ale toho jsme pak celkem jednoduše setřásli a pak jsme si spolu s Adamem dojeli pro první a druhé místo. Určitě bude ale zajímavý zítřejší závod, kde se má jet 18 kol a obě skupiny dohromady,“ uvedl vítěz prvního závodu David Vršecký.

Druhý jezdec týmu Adam Lacko si vyjel v měřeném tréninku druhou pozici, na které také dokončil i první bodovanou jízdu. „V měřeném tréninku jsem dojel hned za Davidem, skončil jsem na druhém místě, a to je super. Do závodu jsme pak startovali vedle sebe, já se za něj ihned po začátku zařadil, protože nám to ještě úplně tak nefunguje, abych ho mohl ohrožovat. Celý závod jsme se pak drželi spolu a snažili se zajet co nejlepší časy a ostatním ujet, to se nakonec povedlo. Uvidíme, jak to dopadne zítra,“ komentoval první závodní den průběžný lídr evropského šampionátu tahačů.

Třetí závodník v barvách týmu China Buggyra Racing Oly Janes si nevedl ve třídě B vůbec zle a cílovou pásku protnul na stříbrné pozici.Vršecký jasně opanoval závod v Pekingu

NEDĚLE

Druhý den byly na programu dvě bodované jízdy, do kterých už startovali všichni jezdci dohromady. Obě vyhrál David Vršecký a jednoznačně se stal absolutním vítězem závodního víkendu v Pekingu. „Druhý nedělní závod byl celkem divoký, protože každý musel alespoň jednou projet boxy, což je nové pravidlo pro tento rok. My jsme se s Adamem dohodli, že to uděláme hned na začátku. Pak vyjel safety car, celé závodní pole se natáhlo a my jsme měli už jen pár kol na to, abychom všechny předjeli. Mě se to jen tak tak povedlo a Adam se prokousal na třetí příčku,“ hodnotil poslední závod obhájce titulu David Vršecký. „První závodní víkend tak dopadl nad očekávání dobře. Hodně týmů se od loňského roku zlepšilo a závod se zrychlil. Určitě to jde správným směrem a už se těším do Šanghaje,“ dodal.

Adam Lacko v neděli druhé místo z prvního závodu nepřekonal a v obou bodovaných jízdách se umístil na třetí pozici. „Neděle z mého pohledu nedopadla vůbec špatně. Byly z toho dvě třetí místa. Jde vidět, že čínští soupeři postupně zrychlují. Celkově hodnotím první závodní víkend pozitivně. Jsou tu nová pravidla, kde se musí projíždět boxy. To hodně zamíchává pořadím a možná i hlavami pořadatelů, protože je v tom celkem chaos. Uvidíme, jak to bude na další zastávce v Šanghaji, ale z Pekingu odjíždím rozhodně spokojený,“ komentoval rodák z Čeladné první podnik China Truck Racing Championship.

Britský závodník Oly Janes dokončil nedělní jízdy na čtvrtém a pátém místě.Vršecký jasně opanoval závod v Pekingu

Související články

Lacko se ujímá vedení na letošním mistrovství Evropy tahačů
Lacko se ujímá vedení na letošním mistrovství Evropy tahačů

V sobotu v italském Misanu oficiálně odstartoval druhý letošní podnik mistrovství Evropy tahačů. Adam Lacko se postaral, aby letos jeho zásluhou zněla poprvé česká hymna, když vyhrál první závod víkendu. Ve druhé jízdě dne navíc přidal pohár za třetí místo. Druhý podnik, který se jel v neděli v italském Misanu jednoznačně opanoval Adam Lacko, když dokázal vyhrát nejen oba […]

Tým Buggyra vstupuje do Evropském poháru tahačů 2017 s nejvyššími ambicemi
Tým Buggyra vstupuje do Evropském poháru tahačů 2017 s nejvyššími ambicemi

Na Red Bull Ringu odstartoval Evropský pohár tahačů 2017. Truckeři společně se všemi příznivci závodů nejrychlejších monster kontinentu se konečně dočkali. Tým Buggyra Racing 1969 vstupuje do sezóny s nejvyššími ambicemi.

„Máte se na co těšit,“ slibuji pořadatelé Rally Dakar 2018
„Máte se na co těšit,“ slibuji pořadatelé Rally Dakar 2018

Před zhruba měsícem zveřejnili pořadatelé jubilejního 40. ročníku Rally Dakar trasu závodu, posléze dorazil do Prahy sportovní ředitel nejslavnějšího dálkového závodu planety Marc Coma. Po tiskové konferenci bylo všem účastníkům zřejmé, že se mají opravdu na co těšit.

Albacete se vrací, Lacko jeho comeback vítá
Albacete se vrací, Lacko jeho comeback vítá

Stará a nutno říci úspěšná láska, nerezaví, chtělo by se říci v souvislosti s návratem Antonia Albaceteho do letošního ME tahačů. Po loňské absenci totiž spojil trojnásobný mistr starého kontinentu své síly s týmem Truck Sport Bernau.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!