Tým Buggyra vstupuje do Evropském poháru tahačů 2017 s nejvyššími ambicemi

22 května 2017, 13:40

Na Red Bull Ringu odstartoval Evropský pohár tahačů 2017. Truckeři společně se všemi příznivci závodů nejrychlejších monster kontinentu se konečně dočkali. Tým Buggyra Racing 1969 vstupuje do sezóny s nejvyššími ambicemi.

Buggyra alibi nepotřebuje
Zatímco týmová jednička Adam Lacko se po dvou stříbrech z uplynulých sezón titulu nebrání, leč diplomaticky hovoří o mimořádné konkurenci, management má jasno. „Loni musel Hahn na MAN poprvé od roku 2010 bojovat o prvenství do posledního závodu. Letos je cílem individuální titul Adama Lacka,“ říká manažer Jan Kalivoda, jehož tým má na svém kontě první letošní úspěch v podobě premiérové indického titulu Davida Vršeckého. „Je nám jasné, že se stejnými ambicemi vstupuje do šampionátu další kvarteto mistrů Evropy let minulých ve složení Hahn, Korber, Albacete, Kiss, nicméně tvrdit, že cílem je udržení loňských pozic, by bylo alibistické. Buggyra alibi nepotřebuje.

Nový model
Na rozdíl od předchozích sezón zvolil roudnický tým nový, doposud nepoznaný, jezdecký model. Zatímco Adam Lacko bude jasnou jedničkou, ve druhé kabině se vystřídají dvojnásobný mistr starého kontinentu David Vršecký a doposud truck racingem nepolíbený Slovinec Alen Draganovič. „Comebacky, byť ten letošní je v Davidově případě letos omezený na několik závodů, jsou běžnou součástí motoristického sportu. Alen je srozuměn s tím, že pokud David projeví zájem, bude mu druhé auto k dispozici. Shodli jsme se na tom, že v Rakousku začne právě Alen. Red Bull Ring není díky své atypičnosti na jedné straně okruhem vhodným na sběr ostrých dat, na straně druhé je takřka ideální pro nováčky, kteří se chtějí učit,“ konstatuje Jan Kalivoda.Red Bull Ring 2017
První podnik letošního mistrovství Evropy tahačů přinesl zajímavou podívanou. Iveco se zásluhou Jochena Hahna těšilo poprvé v novodobé historii truckracingu z vítězství v pohárovém závodě. Hahn je teprve třetím jezdcem po Davidu Vršeckém a Markusi Bosigerovi, kterému se podařilo zvítězit hned při svém premiérovém startu. Zároveň se jednalo o premiérový triumf italské značky.

Tým Buggyra řešil problémy s oficiálním zařízením na měření rychlosti na okruhu, které se podstatně rozcházelo se stejným zařízením Buggyra Adama Lacka. I přes tyto problémy dokázal český trucker vybojovat 34 bodů rovnající se průběžnému třetímu místu.

Druhý člen týmu Buggyra Alen Draganovič se statečně porval se svou premiérou a nakonec z toho bylo prvních sedm slovinských bodů a průběžné deváté místo.

Související články

IVECO zdvojnásobilo svou přítomnost na Evropském poháru tahačů 2017
IVECO zdvojnásobilo svou přítomnost na Evropském poháru tahačů 2017

Značka IVECO má na Evropském poháru tahačů 2017 dvojnásobné zastoupení. Team Schwabentruck reprezentuje značku IVECO posledních osm let a letos se se závodní vozidlem Stralis rozhodl soutěžit i Team Hahn – šampion roku 2016, který bude v roce 2017 obhajovat svůj titul s vozidlem IVECO.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!