Huzink si spravil chuť stříbrem

4 října 2022, 11:39

V Maroku útrapy nekončí. Letošní rallye rozhodně není procházka růžovou zahradou. I ve 2. etapě musel severočeský kamion z dílny MKR Technology bojovat s nástrahami zrádné trati. Nakonec s ním ale holandský pilot Gert Huzink dokázal přijet stříbrný.

„Technika tu neskutečně trpí. Člověk by brečel, když vidí v jakém stavu přijíždí kamiony do cíle a to samozřejmě nejen ten náš. Tvrdé je to pro všechny. My dnes museli hned několikrát zastavovat a měnit doslova rozervané pneumatiky. Tím jsme tentokrát ztratili hodně času. Jinak si troufám říci, že bychom měli na to být nejrychlejší,“ poznamenal Mario Kress, hlavní konstruktér hybridního kamionu zeleno-bílé barvy týmu Riwald Dakar.

Druhá etapa z Tan Tanu do Laayoune byla dlouhá téměř čtyři sta čtyřicet kilometrů, z nichž bylo skoro tři sta dvacet kilometrů měřených. Gert Huzink se po útrapách z předchozího dne, kdy mechanici museli opravit silně poškozenou zadní nápravu, celkem rychle propracoval dopředu. Na sto dvacátém kilometru byl už druhý a stříbro udržel až do cíle. Kvůli několika zastávkám, při nichž musel vyměnit pneumatiky, ztratil lehce přes půl hodiny. Závod ovládla česká posádka s pilotem Martinem Macíkem, který závod vede i v celkovém hodnocení. Gert Huzink v průběžné klasifikaci poskočil na šestou příčku.

V úterý závod pokračuje 3. etapou se startem i cílem v Laayoune dlouhou přes tři sta dvacet kilometrů. Rovných tři sta kilometrů má měřená rychlostní prověrka.

Výsledky – 2. et (Tan Tan – Laayoune) –  236 km:

  1. Macík (CZE) Iveco 3:33:59
  2. Huzink (NLD) Renault Trucks +34:46
  3. Bellina (ITA) Iveco +55:44
  4. Zuurmond (NLD) MAN +1:04:54
  5. Vrátný (CZE) Ford +1:56:24

Celkově:

  1. Macík (CZE) Iveco 8:48:31
  2. Zuurmond (NLD) MAN +1:05:16
  3. Bellina (ITA) Iveco +1:22:18
  4. Koolen (NLD) Iveco +2:22:48
  5. Vrátný (CZE) Ford +2:26:44
  6. Huzink (NLD) Renault Trucks +16:29:46

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!