Závodníci z Dakaru se potkají na soustředění v Sedlčanech a Přerově. Fanoušci budou u toho

20 května 2022, 13:39

Pilot kamionu Martin Macík z týmu Big Shock! Racing sezval své kolegy z Rallye Dakar a fanoušky motorsportu na akce Posedlí Dakarem Open Air do Sedlčan (2. 7.) a Přerova (30. 7.). Svou účast přislíbil navigátor František Tomášek, piloti Martin Šoltys a Martin Kolomý, motocyklista David Pabiška nebo čtyřkolkář Zdeněk Tůma. Automobilovou sekci zastoupí tým Martina Prokopa. V Přerově nebude chybět ani Tomáš Tomeček.

Fanoušci se mohou těšit také na osobní setkání se zkušenými dakarskými legendami – Josefem Kalinou, Ladislavem Fajtlem nebo Jaroslavem Joklíkem. Návštěvníci akce na vlastní oči uvidí, jak piloti v ostrém tempu proženou své závodní stroje Sedlčanskou kotlinou nebo Přerovskou roklí, užijí si atmosféru v bivaku, dostanou možnost osobně si s jezdci i členy jejich posádek popovídat a vyzkoušet spoustu dalších aktivit.

„Na Dakaru není moc času pořádně si s klukama z dalších českých týmů popovídat. I proto jsem je pozval k nám do Sedlčan a do Přerova. Uděláme si během dakarské pauzy letní soustředění. A rádi bychom, aby se nás příště sešlo ještě víc. Organizačně to není jednoduché, ale myslím, že fanoušky potěší, když se spolu všichni potkáme. Já se těším moc,“ říká Martin Macík a dodává: „Aby celé odpoledne mělo spád, vymysleli jsme si pro diváky pár překvapení. Počítejte s tím, že to nebude žádné prázdninové lelkování. Připravte si dotazy, svaly, pevnou obuv a šroubováky.“

Kamiony, auta, motorky, čtyřkolky i buginy zařadí nejvyšší rychlost

Tratě Sedlčanské kotliny a Přerovské rokle tak v létě rozezní motory dakarských vozů. Kamiony proženou Martinové Kolomý a Šoltys, v Přerově i Tomáš Tomeček. V dlouho očekávaném duelu změří své řidičské schopnosti otec a syn Macíkovi. Tým Martina Prokopa se postará o zážitek fanouškům osobních vozů. Martin Pabiška předvede, co dokáže jeho nerozbitná motorka a Zdeněk Tůma potěší čtyřkolkáře. Někteří z návštěvníků dokonce dostanou nabídku přisednout si k závodníkům do kabiny a vyzkoušet si roli kopilota. K dispozici na místě budou nejen nejnovější závodní speciály, které brázdí písečné duny na Rallye Dakar, ale také doprovodná vozidla, v nichž týmy vezou během závodů náhradní díly, případně slouží jako zázemí. Týmoví mechanici navíc návštěvníky zasvětí do jejich běžné dakarské dřiny.

Příležitost potkat se s ostřílenými matadory i nadějnými juniory

O svá dobrodružství z Rallye Dakar se během odpoledne podělí i legendární závodníci, kteří stáli u prvních českých ročníků. Účast přislíbil Josef Kalina, jenž má na svém kontě několik vítězství, Jaroslav Joklík, který byl v roce 1985 členem první české kamionové posádky na Dakaru, a chybět nebude ani Ladislav Fajtl, ten na svůj první Dakar vyrazil v roce 1988 a od té doby absolvoval už 20 ročníků. Právě oni o posedlosti Dakarem něco vědí a rádi fanouškům předají své zkušenosti. Na akci se ale představí i mladé závodnické naděje Lukáš Pech, Ondřej Pospíšil nebo Martin Kolomý junior. Po rozpravách s jezdci, navigátory nebo mechaniky se návštěvníci akce mohou pustit třeba do focení. Pod dohledem profesionálů, kteří pravidelně dokumentují dění na Rallye Dakar, na místě proběhnou kurzy sportovní fotografie. Speciální program pro děti zabaví i ty nejmenší piloty a mechaniky. A návštěvníky čekají i další překvapení.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!