FESH FESH GROUP si odváží ze Španělska bronz, kamion málem přišel o střechu

28 července 2021, 10:53

Dvoudenní rallye Baja Spain 2021 je minulostí. Ostravský tým Fesh Fesh Group v kategorii kamionů vybojoval 3. místo. Fesh Fesh Group odjížděl do Španělska s hlavním cílem otestovat techniku před blížící se rallye DAKAR 2022.

Rallye se jela na 3 etapy. V páteční části pozlobilo posádku Tomáše Vrátného ucpané palivové vedení. Po odstranění závady pak posádka s novým speciálem Ford Cargo EVO I odjela velmi slušně 2. etapu, ve které skončila na 2. místě. V sobotní 3. etapě se ale bohužel zopakoval problém s palivovou soustavou a tým Fesh Fesh tak nakonec bral až třetí celkové místo. První místo v kategorii kamionů patří Big Shock Racing týmu Martina Macíka.

FESH FESH GROUP na  Baja Spain 2021„Naši účast hodnotím velmi pozitivně. Je to spousta zkušeností, spousta zážitků. A právě tady máme zažívat problémy, na menších závodech, jako tento, kde se daleko snáz řeší. Abychom se připravili na větších rallye, jako je DAKAR nebo SILK WAY. Tam už by se takové věci stávat neměly. Hodně jsme se prali s tlakem paliva, ale nakonec jsme cíl zvládli,“ komentuje účast týmu Fesh Fesh jeho šéf Tomáš Vrátný, který zároveň řídí celou skupinu Ostra.

„V sobotní 2. etapě jsme při průjezdu jednoho z mostků na trase bohužel špatně odhadli stopu a zavadili jsme střechou o mostní oblouk. Byla to slušná pecka, ale naštěstí to byly pouze vrchní lamináty, a s tím si snadno poradíme.“

Baja Aragon je klasický kratší závod, který mnohé týmy vnímají jako tréninkovou platformu. Jede se v členité krajině středního Španělska v okolí města Teruel, kde terén svým charakterem připomíná Marocké etapy. Trať je poměrně rychlá, ovšem tím zrádnější mohou být rozbité kamenité úseky. Tato rallye je rovněž známá svými zrádnými klimatickými podmínkami – téměř pravidelně posádky zaskočí hustý přívalový déšť, který prašné cesty rázem promění v blátivou klouzačku. O to pestřejší pak celý závod je a proto je mezi příznivci rallye tak oblíbený.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!