Nová vyhlídková linka v provozu: Doubledeckery DPO vyjíždějí z DOVu do Zoo Ostrava

2 června 2021, 14:54

Dopravní podnik Ostrava (DPO) připravila jízdu po nové vyhlídkové trase linky č. 88 obsluhované tyrkysovými doubledeckery. Patrové autobusy budou od první červnové soboty pravidelně o víkendech a svátcích propojovat dva nejnavštěvovanější turistické cíle Moravskoslezského kraje: Dolní oblast Vítkovice a Zoo Ostrava. První spoj slavnostně vyjede z DOVu v sobotu 5. června ráno za účasti ředitelů DPO, DOV, Zoo Ostrava i primátora města Ostravy.

Doubledecker Ostrava

Linka pak bude provozována pravidelně v intervalu 30 minut po celý den o sobotách, nedělích a státních svátcích ČR a do budoucna také o polských státních svátcích. Primárně na ni budou nasazovány oba doubledeckery Scania UNVI Urbis DD s pohonem na CNG, které má DPO ve svém vozovém parku. Trasa linky č. 88 bude mít několik zastávek. Ostravané budou moci na okružní jízdu doubledeckerem nastoupit například na dvou nově zřízených zastávkách: „Svět techniky“, umístěné naproti Velkého Světa Techniky, a „Bolt tower“, umístěné u stejnojmenné vyhlídkové věže v areálu DOV. Pro nástup i výstup budou ale moci využívat i další dobře známé ostravské zastávky Stodolní, Zoo, nebo Konzervatoř.

„Obrovská radost. Tak bych vystihl naše emoce z toho, že doubledeckery můžeme konečně plně nabídnout všem Ostravanům právě tam, kde bude jejich potenciál využit na maximum. Jejich loňské představení doprovázela epidemie koronaviru, která měla vliv i na jejich nasazení do provozu. Dnes je epidemie na ústupu, tak doufáme, že díky netradičnímu zážitku z jízdy doubledeckerem dokážeme právě radost, radost z jízdy a ze života v našem krásném městě přenést i na naše cestující,“ informuje generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Vladimír Cigánek, náměstek primátora pro dopravu doplňuje: „Jízda atraktivním doubledeckerem je z pohledu tarifu běžnou jízdou v rámci ostravské MHD, cestující tak nepotřebují žádné speciální jízdné. Jízdenku si mohou pohodlně zakoupit například přímo ve voze bankovní platební kartou. Není to jediné pohodlí, které je během jízdy čeká. K dispozici mají také třeba wifi připojení k internetu nebo klimatizované spodní podlaží vozu. Snažili jsme se, aby pro naše cestující byla jízda doubledeckerem nejen netradičním zážitkem, ale i zážitkem ve kterém se snoubí pohodlí a dobrodružství zároveň.“  

Doubledecker Ostrava

I přesto, že se jedná o vyhlídkový vůz určený za jízdy primárně k sezení, nabízí doubledeckery i prostor pro vozíčkáře nebo pro cestující s kočárkem. Kapacita tohoto místa je omezena a je očekávána jeho vytíženost. DPO tak nabízí možnost svézt se doubledeckerem hned v několika časech v průběhu celého dne: ze zastávky Svět techniky vyjíždí první spoj v 8:44 hod. a pak každou půlhodinu, až do 18:15 hod. Ze zastávky ZOO odjíždějí doubledeckery od 9:30 hod. a pak každou půlhodinu až do 18:00 hod.

Stále platí, že přes týden budou doubledeckery nasazovány i na vybraných spojích linky č. 78 z Ostravy‑Poruby do Hrabové.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!