ME tahačů 2020: Jak to s ním letos bude?

8 dubna 2020, 14:10

I přes Covid – 19 zůstane počet podniků ME tahačů 2020 zachován. Přesně takový vzkaz zatím vyslal do Evropy promotér šampionátu ETRA Promotion GmbH. Dojde ale k řadě termínových změn.

ME tahačů 2020:

Tou nejpodstatnější je pochopitelné odložení závodu v Misanu. Místo 23. – 24. května se bude na okruhu na pobřeží Jadranu závodit 14. – 15. listopadu.

„Smekám před promotérem. Od vypuknutí koronavirové krize vedeme jednání ohledně toho, jak zachránit plnohodnotnou sezónu a zatím si troufám říct, že se nám to daří,“ konstatuje manažer týmu Jan Kalivoda. „Moc rád bych se mýlil, ale zdá se, že tahače budou jednou z mála motoristických disciplín, která zachová co nejvíce, z původně plánovaného formátu.“

Stejný názor sdílí i majitel týmu Martin Koloc.

„ETRA odvádí spolu s majiteli okruhů skvělou práci. Je sice pravda, že nám listopadový termín narušuje velmi podstatně přípravu na Dakar, ale pochopitelně, že se v Misanu představíme v plné síle. Nejspíše ale povoláme inženýry ze zahraničí, budeme v té chvíli bojovat hned na několika frontách. Nebo v to alespoň doufáme.“

Kromě toho si původní termíny prohodili pořadatelé závodů v Jaramě a Le Mans. Ve Španělsku se pojede 26 – 27. září, Francie přijde na řadu o týden později.

„V tomto případě velká spokojenost. Na rozdíl od předchozích ročníků se totiž budeme po prvním závodě vracet směr Česko a logistické sklady postavíme nikoli ve Francii, ale v Německu. V té době už by měla závodit kromě Adama a Téa taky Aliyyah a bude nejspíše potřeba nemálo náhradních dílů,“ říká šéf týmové logistiky a provozní ředitel BTC Petr Marek.   

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!