7. etapa se vydařila oběma závodníkům týmu Big Shock Racing

15 ledna 2019, 8:58

V pondělí byla na programu dne 7. etapa, o které pořadatelé tvrdili, že bude nejnáročnější. Martin Macík jejich předpovědi potvrdil. I v tak náročných podmínkách ale se svými spolujezdci dokázali zrádnou dunovou trať dokončit s neuvěřitelným výsledkem, který by v hlavní soutěži znamenal 3. místo mezi kamiony. A žlutá liazka týmu Big Shock Racing vybojovala 2. pozici v klasifikaci dakarského půlmaratonu, ve kterém aktuálně startuje. 

Macík na Dakaru 3. nejlepší čas mezi kamiony

Macík v dunách předjel většinu posádek  

Martin Macík, František Tomášek a Lukáš Kalanka na trať vyjížděli poté, co si předchozím 3. místem v kvalifikaci dakarského půlmaratonu zajistili dobrou startovní pozici. A i tentokrát předvedli skvělou jízdu. Rozhodli se využít druhou šanci, naplno se pustili do závodu a v 7. etapě Dakaru za sebou nechali všechny kamiony kromě De Rooye a Viazoviche. Vybojovali tak 3. nejrychlejší čas v poli kamionů.

„Parádní etapa. Tak by měl Dakar vypadat, i když těžší trať jsem asi nejel. 100 km dun pro kamčák občas těžko zdolatelných. Ale zmákli jsme to dobře. Předjeli jsme Kolomajze, pak oba Rusy a letěli jsme pořád svoje tempo. Povedlo se nám to, i když tam byly duny, které jsme vyjížděli na 10x, museli jsme sfoukávat pneumatiky, párkrát jsme se málem převrátili. Bylo to opravdu výživných 320 km,“ popisuje Martin Macík v cíli.

Motocyklista týmu Big Shock Racing Jan Brabec do 7. části Dakaru startoval z 94. místa, po 9hodinové penalizaci z předchozího dne. Přesto neztratil chuť bojovat dál, podal úctyhodný výkon a podařilo se mu znovu propracovat pořadím až na 25. pozici. V celkovém hodnocení aktuálně drží 51. místo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!