Dachser prohlubuje spolupráci se skupinou Siemens

11 října 2017, 11:57

Mezinárodní logistický provider DACHSER Czech Republic podepsal spolupráci se společností OEZ ze skupiny Siemens. Pro tohoto lídra v oblasti výroby středních a velkých jističů bude DACHSER zajišťovat přepravy, skladování a služby s přidanou hodnotou, a to v nové hale, kterou OEZ staví ve svém areálu v Letohradu. DACHSER zde investuje přibližně 26 milionů korun do skladového vybavení a vytvoří 45 nových pracovních míst.

Dachser prohlubuje spolupráci se skupinou Siemens

DACHSER bude pro OEZ řídit sklad materiálu i hotových výrobků v nové skladové hale o velikosti 5.500 m2 s kapacitou 15.000 skladových lokací, která by měla být dokončena na podzim tohoto roku.

„DACHSER spolupracuje s podniky ze skupiny Siemens již řadu let a jsme velmi rádi, že tuto spolupráci dále rozšíříme i o logistické služby poskytované společnosti OEZ,“ říká Ing. Jan Polter, MBA, obchodní a marketingový ředitel DACHSER Czech Republic a. s., a dodává, „budeme zde investovat nejen do regálových systémů, skladové techniky a IT, ale i do know-how nových pracovníků.“

DACHSER bude mít na starosti stovky skladových artiklů, od drobného spojovacího materiálu přes profily až po tunové ocelové svitky, které bude ve stanoveném taktu dle principu kanban dodávat na výrobní linku OEZ. Pro rychlou identifikaci zde instaluje RFID bránu, která usnadní evidenci vyskladňovaného materiálu. Kromě toho převezme DACHSER i tisk předvýrobních etiket a balení hotových výrobků a bude provozovat pravidelnou dopravu do a z externího skladu OEZ.

„Díky zvýšenému počtu objednávek nám významně vzrostl objem výroby, což se promítlo do rekordního počtu zaměstnanců, který je historicky nejvyšší za více než 75 let existence výrobního závodu OEZ. Rozšíření výroby a otevření nové haly je dalším dokladem slibného rozvoje závodu a oceněním kvalitní práce našich zaměstnanců,“ říká generální ředitel OEZ Ing. Roman Schiffer, a dodává: „V oblasti jištění rozvodů nízkého napětí patříme k lídrům na českém i slovenském trhu a jsme i významným hráčem nejen na evropské úrovni.“

Zahájení provozu nového skladu se předpokládá v listopadu tohoto roku. V krátkodobém horizontu zde DACHSER plánuje investovat do dalších nejmodernějších technologií, jako je například vychystávání Pick-by-Vision pro vysoce obrátkový materiál, zavedení poloautomatických vychystávacích vozíků či přechod na lithium-iontové baterie pro veškerou manipulační techniku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!