DB Schenker propojuje 38 evropských zemí

19 září 2017, 16:59

Mezinárodní poskytovatel logistických služeb DB Schenker rozšířil svou evropskou síť kamionové přepravy. Díky tomu jsou nyní všechna centra evropského průmyslu a obchodu propojena každodenním spojením. Svým zákazníkům tak umožní ještě rychlejší přepravu zboží, a tím lepší možnosti pro rozvoj obchodu.

DB Schenker tvoří nejrozsáhlejší distribuční sít v Evropě

Nové nastavení, které plynule propojuje 430 poboček DB Schenker ve 38 evropských zemích, je navrženo tak, aby uspokojilo neustále rostoucí poptávku po přepravě mezinárodních zásilek. Dodací lhůty mezi hlavními centry evropského průmyslu a obchodu se tak výrazně sníží – v některých případech na pouhých 24 hodin.

Vytváříme Evropu bez hranic pro kamionovou přepravu, a to ve velmi úzce propojené evropské ekonomice se stále rostoucí poptávkou po dodávkách v režimu just-in-time,“ říká Christian Drenthen, ředitel pro evropskou pozemní přepravu DB Schenker.Máme radost z toho, že naše kratší dodací lhůty přispívají ke zvyšování produktivity a efektivity našich klientů.“

 Nový standard a nejvyšší spolehlivost dodání

Každodenní spojení evropských průmyslových center přinesou ještě rychlejší distribuci zboží a tím pádem i větší flexibilitu při výrobě. Zákazníci si nyní mohou vybrat ze dvou standardizovaných služeb:DB SCHENKERsystem a DB SCHENKERsystem premium.

„DB SCHENKERsystem je nejlepší řešení pro firmy, které chtějí rychle a spolehlivě převézt své zboží napříč celou Evropou. To je náš nový standard,“ říká Christian Drenthen, a dále vysvětluje: „Pokud firmám záleží především na rychlosti doručení, pak je správnou volbou produkt DB SCHENKERsystem premium s nejvyšší spolehlivostí dodání.“

 300.000 zásilek každý den

Poskytovatel integrované přepravy a logistiky zajišťuje každodenní přímá spojení do všech velkých evropských měst. Se svou kapacitou největšího pozemního přepravce může DB Schenker lépe konsolidovat zásilky, naplno využívat veškeré kapacity a výrazně tak zkrátit dobu přepravy a snížit emise CO2.

Více než 20.000 zaměstnanců celoevropské sítě pomáhá úspěšně obchodovat firmám po celé Evropě. Tito zaměstnanci každý týden zpracují přes 1.400.000 zásilek na 32.000 mezinárodních linkách. Díky špičkové technologii lze stav každé zásilky sledovat kdykoliv a odkudkoliv.

 Sběrná služba

V logistice se sběrná služba využívá pro veškeré zboží, které se může nakládat samostatně, jako například přepravní bedny, klece, palety se stroji nebo továrními komponenty, jako jsou kabely nebo barely. Systém přepravních linek a překladišť DB Schenker pokrývá celou Evropu, což znamená, že kapacita všech vozidel může být využita co nejefektivněji.

Související články

DB Schenker narostla poptávka o 15 % po nákladní letecké přepravě
DB Schenker narostla poptávka o 15 % po nákladní letecké přepravě

DB Schenker zaznamenává dlouhodobý nárůst poptávky po letecké přepravě zásilek. Ve srovnání s loňským rokem o ni za první pololetí vzrostl zájem o 15 %. Zákazníci u leteckých přeprav oceňují především rychlost a možnost sledování zásilek. 

DB Schenker přiveze na Hungaroring tým Mercedes-AMG Petronas Motosport
DB Schenker přiveze na Hungaroring tým Mercedes-AMG Petronas Motosport

Přepravní experti DB Schenker budou 28. až 30. července spolu s ostatními diváky na Velké ceně Maďarska na Hungaroringu držet palce „svému týmu“. DB Schenker je oficiálním logistickým partnerem stáje Mercedes-AMG Petronas Motorsport. 

Na vývoj konvojů digitálně propojených kamionů DB Schenker půjdou 2 miliony eur
Na vývoj konvojů digitálně propojených kamionů DB Schenker půjdou 2 miliony eur

Společnosti DB Schenker, MAN a Hochschule Fresenius obdrží prostředky od Spolkového ministerstva dopravy a digitální infastruktury (BMVI) na projekt tzv. platooningu, tedy seskupování autonomně řízených a digitálně navzájem propojených kamionů. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!