Volvo Trucks oslavilo 20 let na českém trhu stylově

4 července 2017, 16:29

Značka Volvo Trucks oslavila své 20. výročí působení v České republice párty pod širým nebem ve stylu švédských oslav slunovratu – Midsommar dne 17.6.2017. Jako místo konání této open air akce bylo zvoleno nádherné prostředí Průhonického zámeckého parku.

Volvo Trucks oslavilo 20 let stylově

V půlce června přišlo toto jubileum oslavit téměř 900 věrných zákazníků a obchodních partnerů společně se  zástupci společnosti Volvo Trucks.

Průhonický park nebyl zvolen náhodně. Bylo to právě v 1 km vzdálených Čestlicích, kde se v roce 1998 otevřel první servis Volvo Trucks. Do té doby fungovala značka Volvo Trucks jen jako kancelář a zastoupení v Praze-Michli a to přesně od 30.4.1997.

V prostředí celého Průhonického parku čekalo na návštěvníky během gala večera mnoho překvapení a aktivit, které mají souvislost se společností Volvo Trucks nebo se Švédskem. Byly zde připraveny projížďky na lodičkách na Podzámeckém rybníku, byl tu k přečtení švédský kvíz, který pojednával o švédských městech s napojením na Volvo Trucks (Göteborg, Skövde, Umea, Köping a Kiruna), výstavní blok zachycující historii a vývoj značky Volvo Trucks ve světě, ale především v České republice a jako vyvrcholení celého programu vystoupila legendární skupina Olympic.

Večer byl zahájen oficiální částí pod taktovkou generálního ředitele Roberta Grozdanovského, ředitele obchodu Vladimíra Skláře a ředitele poprodejních služeb Pavla Kosíka. Oficiální ceremonie se zúčastnil i zakládající ředitel Volvo Trucks pan Are Knoph.

Volvo FH Heritage Edition

Všichni tři zástupci společnosti Volvo Trucks poděkovali ve velmi emotivních projevech za věrnost všech našich zákazníků, bez kterých by značka Volvo Trucks nemohla být tak úspěšná a nemohla by slavit své 20. výročí. Robert Grozdanovski v češtině poznamenal: „Děkuji všem zákazníkům značky Volvo Trucks za dlouholetou spolupráci, která v mnoha případech přerostla v přátelství a vztah s vámi považuji za nejdůležitější v práci všech lidí, kteří se na úspěšném příběhu Volvo Trucks na českém trhu za celou 20letou historii podíleli.“

Do dnešního dne bylo na český trh dodáno celkem  16.407 vozidel. Pro představu v roce 1997 (tedy v prvním roce působení) to bylo „celých“ 34 vozidel. Následující rok už 140 kusů a v loňském roce téměř 1.600 vozidel. Společnost Volvo Trucks provozuje celkem 13 Truck Center po celé České republice a bude pokračovat v expanzi.

K vidění byla také vozidla limitované edice modelu Volvo FH Heritage Edition, kterou Volvo Trucks připravilo u příležitosti svého 20. výročí. Vozidla této limitované edice vzdávají hold legendárnímu modelu Volvo F89, který jsme potkávali v 70. letech na silnicích v Československu. Tuto legendu, která byla na akci zapůjčena ze sbírky pana Miroslava Hniličky,  měli možnost návštěvníci parku shlédnout hned u vstupu do parku,. Nejnovější verze FH Heritage Edition pak disponuje   nejmodernějšími technologiemi, o kterých se mohlo řidičům 70. let jen zdát.

Související články

Volvo s výkonnějším motorem rozšiřuje využitelnost řady
Volvo s výkonnějším motorem rozšiřuje využitelnost řady

Volvo FE 350 se nyní nabízí s motorem 350 k/1400 Nm a novou přední nápravou pro zatížení až 9 tun. Je koncipováno pro celkovou kombinovanou hmotnost vozidla (GCW) až 44 tun.

Autonomní nákladní vozidlo Volvo je připraveno zvýšit úrodu v Brazílii
Autonomní nákladní vozidlo Volvo je připraveno zvýšit úrodu v Brazílii

Společnost Volvo Trucks vyvinula nové autonomní nákladní vozidlo, které může pro brazilské pěstitele cukrové třtiny znamenat velký nárůst produktivity. Nákladní vozidlo, které se používá ke svozu čerstvě sklizené třtiny, jezdí po poli s vysokou přesností, aby poškodilo co nejméně mladých rostlin, které vyrostou a budou sklizeny v příštím roce. 

Volvo Trucks a Renova testují autonomní vozidla pro svoz odpadu
Volvo Trucks a Renova testují autonomní vozidla pro svoz odpadu

Společnost Volvo Trucks spolu se švédskou komunální firmou Renova hledá a zkouší způsoby, jak mohou automatizovaná vozidla přispívat k bezpečnějšímu a efektivnějšímu nakládání s odpady a vytvářet lepší pracovní prostředí pro řidiče. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!