IVECO představuje nový nákladní vůz pro stavebnictví Stralis X-WAY

13 června 2017, 8:54

2. června se v madridské továrně IVECO konalo odevzdání zlaté medaile v rámci programu World Class Manufacturing, za přítomnosti Sergia Marchionneho, předsedy CNH Industrial, Richarda Tobina.

Nový model Stralis X-Way

Tato důležitá událost s sebou přinesla možnost prohlédnout si zcela nové vozidlo, které přijde na evropské trhy v září.  IVECO se připravuje na uvedení nákladního vozu Stralis X-WAY.

Pierre Lahutte, prezident značky IVECO, uvedl: „Stralis X-WAY je průkopníkem na poli dopravních úkolů, které mají velice specifické požadavky. Je navržen pro použití jak na cestách, tak i pro pohyblivost v lehkém terénu. Náš nový X-WAY spojuje podvozek legendárního modelu Trakker s veškerými úspornými vlastnostmi spotřeby paliva modelu Nový Stralis. Nabízí veškeré benefity výkonu a pohodlí našich nejvyspělejších nákladních vozidel dálkové dopravy, jakým je nejnovější model XP, dohromady s robustností našich nejhouževnatějších terénních vozidel. X-WAY přináší našim zákazníkům jistotu, že při svých přepravních úkolech lehce zvládne „poprat se“ s nerovnými cestami a obtížnými podmínkami stavenišť. Vysoká produktivita, bezpečnost a vynikající TCO při dopravních úkolech s vyššími nároky na trakci: to mohou naši zákazníci očekávat od našeho zbrusu nového vozidla.“

 Stralis X-WAY posouvá hranice v oblasti výjimečně nízké pohotovostní hmotnosti, která v kombinaci s robustním podvozkem zajišťuje nejlepší užitečné zatížení na trhu v této kategorii, ve verzi Super Loader (SL)  podvozku 8×4 dosahuje  pohotovostní hmotnost pouhých 9 tun – nejnižší v celém odvětví.

Široká nabídka vysoce výkonných motorů dostupných ve třech zdvihových objemech (9, 11 a 13 litrů) nabízí řešení pohonu vhodné pro každou misi.Technologie motoru HI-SCR bez EGR a bez nucené regenerace dramaticky snižuje emise, zvyšuje efektivitu využití paliva a snižuje náklady na údržbu vozidla. Je určen především pro stavební přepravní mise, které se často konají v městských prostředích, kde jsou systémy s EGR postihovány tvorbou sazí. Absence EGR  přináší navíc benefit v rámci vyššího užitečného zatížení, protože odstraňuje zbytečná kila.

Moderní technika, dlouhé servisní intervaly a odolnost na silnici u nového Stralise X-WAY mají za následek úctyhodné úspory v rámci nákladů na údržbu. K další úspoře přispívá nový brzdový systém integrující kotoučové brzdy a SEB pro úsporu obložení brzd. Když tyto faktory přičteme k výjimečné hospodárnosti paliva, získáme excelentní celkové náklady na vlastnictví.

Technika snižující spotřebu paliva zahrnuje  například HI-CRUISESMART komponenty motoru, které přispívají ke snížení spotřeby paliva o 11,2%.

 Modulární koncept vozidel orientovaný na dopravní úkol u nového Stralise X-WAY přináší absolutní flexibilitu v přizpůsobení se specifickým požadavkům na nástavby. Nabízí výběr tahačů a podvozků k dostavbě, variant náprav, variant pérování, vybavení vozidla, kombinací motorů a převodovek, hydropohon přední nápravy Hi-Traction, širokou nabídku pomocných pohonů pro velký rozsah od silničních do terénních nasazení.

Stralis X-WAY nabízí výběr z denních kabin AD spací kabinu AT s nízkou nebo střední střechou a pro absolutní komfort spací kabinu AS.

Vozidlo je vyráběno v továrně IVECO v Madridu, první výrobní továrně společnosti CNH Industrial Group, která získala Zlatou úroveň v rámci World Class Manufacturing programu, jednoho z nejvyšších standardů pro integrovaný management výrobních továren a procesů.

Související články

„Iveco Daily do kopce“ na Slovensku
„Iveco Daily do kopce“ na Slovensku

IVECO navázalo na dvě úspěšné akce v České republice, kde si klienti mohli vyzkoušet, jak snadno se i v náročných provozních podmínkách jezdí s vozidly Daily Hi-Matic vybavenými 8-stupňovou automatickou převodovkou a 1. června připravilo podobnou přitažlivou prezentaci pro zákazníky na Slovensku.

IVECO zdvojnásobilo svou přítomnost na Evropském poháru tahačů 2017
IVECO zdvojnásobilo svou přítomnost na Evropském poháru tahačů 2017

Značka IVECO má na Evropském poháru tahačů 2017 dvojnásobné zastoupení. Team Schwabentruck reprezentuje značku IVECO posledních osm let a letos se se závodní vozidlem Stralis rozhodl soutěžit i Team Hahn – šampion roku 2016, který bude v roce 2017 obhajovat svůj titul s vozidlem IVECO.

Továrna IVECO v Madridu dosáhla Zlaté úrovně v programu Výroby světové třídy
Továrna IVECO v Madridu dosáhla Zlaté úrovně v programu Výroby světové třídy

Továrna IVECO ve španělském Madridu je první výrobní továrnou CNH Industrial Group, která dosáhla na zlatou úroveň v programu Výroby světové třídy (WCM) – jednoho z nejvyšších standardů integrovaného managementu výrobních závodů i procesů. Díky tomuto ocenění je tato továrna nyní nejlépe hodnoceným závodem celosvětově, v rámci všech 64 výrobních závodů společnosti.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!