Arriva mění strukturu

5 června 2017, 8:01

Arriva Transport Česká republika změnila k 1. červnu 2017 svou organizační strukturu a sloučila některé provozní společnosti. Cílem změny je úspora nákladů a logičtější členění organizace podle činností, které jednotlivé společnosti vykonávají.

Restrukturalizace se ve větší či menší míře dotkne všech provozních společnosti Arrivy v České republice kromě Arrivy Morava a ČSAD MHD Kladno, které budou dál fungovat jako dosud.

„Změnou struktury ušetříme především režijní náklady, zjednodušíme procesy uvnitř firmy a logicky seskupíme dohromady činnosti, které spolu souvisejí,“ říká generální ředitel Arrivy Daniel Adamka. „V Praze i v Teplicích se specializujeme hlavně na městskou a příměstskou dopravu, proto slučujeme tyto provozy pod novou dopravní společnost Arriva City. Ve východních Čechách funguje Arriva východní Čechy, ale také Osnado, i zde se obě společnosti spojí. A podobný případ je také na jihu Středočeského kraje, kde jezdí Arriva Praha, Arriva střední Čechy i PROBO BUS. Od 1. června bude vše pod jednou střechou Arrivy střední Čechy, jejíž centrála bude nově v Králově Dvoře. Je to nezbytný krok k tomu, abychom fungovali efektivněji.“

Základní změny struktury Arriva Transport Česká republika

  • Vzniká nová společnost Arriva City, pod kterou se sloučí současná Arriva Teplice a Arriva Praha.
  • Arriva střední Čechy se nově spojuje se společností PROBO BUS z Králova Dvora a od Arrivy Praha převezme provozovny Příbram, Sedlčany a Praha-Stodůlky. Sídlem společnosti bude nově Králův Dvůr.
  • Arriva východní Čechy převezme provozovny východočeské společnosti Osnado.
  • Arriva Services nově převezme kompletní provoz technického zázemí všech provozoven včetně skladů náhradních dílů, čerpacích stanic a myček.

Související články

Do Německa s autobusem DB IC Bus za akční ceny
Do Německa s autobusem DB IC Bus za akční ceny

Společnost ARRIVA si připravila pro svoje pasažéry novinku. Nově  lze v jejich eshopu zakoupit jízdenky na Deutsche Bahn IC Bus, který Vás dopraví každý den z Prahy do Lipska, Norimberku, Mannheimu či Mnichova a zpět.

10 nových elektrobusů jezdí v Třinci
10 nových elektrobusů jezdí v Třinci

Třinec slavnostně pokřtil 10 nových elektrobusů pro městskou hromadnou dopravu. Stal se tak lídrem městské elektromobility v Česku – nikde jinde tak početnou flotilu nemají.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!