V Hranicích bude první plně elektrifikovaná MHD v ČR

29 května 2017, 16:16

Hranice se díky dopravní skupině 3CSAD v říjnu stanou prvním městem v České republice s plně elektrifikovanou městskou hromadnou dopravou. Systém dopravy ve městě bude zajišťován 6 zcela novými nízkopodlažními elektrobusy, které produkují nulové emise.

Stávající dopravce, společnost ČSAD Frýdek-Místek a.s., spadající do dopravní skupiny 3CSAD, se v souvislosti s nově uzavřenou smlouvou o dopravní obslužnosti zavázal zajišťovat městskou hromadnou dopravu v Hranicích od října letošního roku zcela novými plně nízkopodlažními bezemisními elektrobusy. Hranice se tak stanou prvním městem v České republice s plně elektrifikovanou bezemisní městskou hromadnou dopravou.

Společnost ČSAD Frýdek-Místek a.s. zajišťuje městskou hromadnou dopravu v Hranicích již od roku 2008, kdy uspěla ve výběrovém řízení. Vzhledem k tomu, že město Hranice, jakožto objednatel dopravy, je se službami stávajícího dopravce dlouhodobě spokojeno, byla v letošním roce s dopravcem uzavřena nová desetiletá smlouva na dopravní obslužnost. ČSAD Frýdek-Místek a.s. tak bude zajišťovat městskou hromadnou dopravu v Hranicích  minimálně do konce roku 2027.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!