ZETOR GALLERY zve na tématickou výstavu

13 února 2017, 9:26

Do 15. března 2017 je v brněnské ZETOR GALLERY k vidění tematická výstava s názvem Dobové propagační materiály a prospekty. Zájemci o historii značky ZETOR si tak budou moci prohlédnout historické prospekty o starších modelech traktorů nebo se začíst do dobových článků a představit si, jak smýšleli novináři a veřejnost o červené legendě z Brna třeba před 50 lety.

Většina vystavených prospektů avýstřižků článků z dobových periodik pochází ze soukromé sbírky slovenského sběratele Marka Mikuláše a jsou z různých období, ve kterých zářili ty nejznámější stroje, jako jsou Z 25, Z 15 a všechny tři unifikované řady či Proximy a Forterry. Marek Mikuláš se kromě sběratelství věnuje také psaní knih a publikoval jich několik i o ZETORU (např. Desetiletí se ZETOREM, spoluautor Z. Makovička, vyšlo v roce 2008 v nakladatelství TZ), z nichž některé jsou k dostání v ZETOR obchodě přímo v ZETOR GALLERY.20170201_ZG 3

Velice si vážíme toho, že jsme dostali k dispozici různorodé množství materiálů nejen o traktorech, ale i o ZETORU obecně. Díky panu Mikulášovi, kterýúctyhodné množství těchto materiálů během let nasbíral a poskytl nám je pro účely této výstavy, mají velkou příležitost prohlédnout si exponáty nejen příznivci naší značky, kteří mají zájem se více ponořit do historie našich traktorů a značky samotné, ale i všichni ti, kdo chtějí poznat ZETOR v širším kontextu,“ komentuje výstavu Robert Todt, ředitel Úseku prodeje a marketingu ZETOR TRACTORS a.s.

Tematické výstavy se v minulosti v prostorách ZETOR GALLERY konaly již několikrát. Mezi nejvýraznější patřila např. v roce 2015 výstava o historii slavného traktoru ZETOR CRYSTAL anebo výstava fotografií Petra Dubjaka – zaměstnance ZETOR TRACTORS a.s. Organizátoři plánují do budoucna navázat dalšími tematicky zaměřenými výstavami a nadále tak prohlubovat znalosti a zájem veřejnosti o značku.

Související články

Nový MAJOR HS se představil také v Maďarsku
Nový MAJOR HS se představil také v Maďarsku

Značka ZETOR se představila na jednom z největších maďarských zemědělských veletrhů AGROmashEXPO 2017. Ve dnech 25.–28. 1. 2017 se návštěvníci na stánku mohli seznámit nejen s produktovým portfoliem značky ZETOR, ale také se žhavou novinkou – novým MAJOREM HS.

MAJOR HS se na veletrhu LAMMA ve Velké Británii představil ve světové premiéře
MAJOR HS se na veletrhu LAMMA ve Velké Británii představil ve světové premiéře

Značka ZETOR se i v letošním roce účastní největší mezinárodní výstavy v Británii LAMMA ‘17, ta se koná v britském Peterboroughu. V době konání 18. – 19. 1. 2017 bude ZETOR na svém stánku R23 prezentovat nejen aktuální produktové portfolio, ale také řadu novinek, jakými jsou nový traktor MAJOR HS nebo modernizované traktory modelových řad […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!