Dakar odstartoval se třemi kamiony MKR

3 ledna 2017, 14:34

Je to tu! Slavný Dakar startuje a s ním také tři kamiony z dílny MKR Technology. Přesně na Nový rok se posádky slavnostně představily na startovním pódiu, aby hned v pondělí mohly vyjet do úvodní závodní etapy letošního 38. ročníku.

170101_dak_ce025

Tentokrát všechny posádky slavily příchod nového roku už v Jižní Americe. Tým MKR do dějiště odlétal minulou středu. Nejprve bylo třeba vyzvednout techniku v Buenos Aires a následně ji převézt zhruba dvanáct set kilometrů na sever do dějiště slavnostního startu v paraguayském Asunciónu.  Na silvestra měli všichni pořádně napilno. Na programu byly administrativní přejímky, takže oblíbené sbírání razítek. „Během posledních dvou dnů vydatně sprchlo, ale teplota je už zase na pětatřiceti stupních. Počasí je zatím trochu divočejší, ale nálada v týmu je mimořádně dobrá, technika je naprosto v pořádku, takže už jen odpočítáváme zbývající čas do startu,“ podotkl Mario Kress, hlavní konstruktér trojice kamionů Renault Trucks.

170101_dak_ce010

Pondělním premiérovým startem v Paraguayi byla zahájena nejprestižnější rally světa. Paraguay je v pořadí 29. zemí v historii a 5. na jihoamerickém kontinentu, na kterou slavný závod zavítal. Posádky se tu ale dlouho nezdrží. Z Asunciónu se závodní stroje vydají hned do Argentiny a do cílové Resintencie. Na úvod na posádky čeká v součtu přes čtyři sta padesát kilometrů, z nichž je téměř čtyřicet měřených. Fanoušky týmu MKR Technology budou nejvíce zajímat kamiony týmu Mammoet Rallysport s čísly 506 a 510, tedy s piloty Martinem van den Brinkem a Pascalem de Baarem a současně 524 s Gertem Huzinkem z Riwald Dakar Teamu. V kabině van den Brinkova speciálu Renault Sherpa navíc sedí roudnický mechanik Daniel Kozlovský.

170101_dak_ce012

Závod vyvrcholí už tradičně v Buenos Aires po dvanácti etapách příští sobotu 14. ledna.

170101_dak_ce011

Související články

Tým MKR Technology vítězí
Tým MKR Technology vítězí

Po vítězném tažení Evropským pohárem tahačů po boku Renault Trucks, se tým MKR Technology v posledních dvou letech naplno věnuje dálkové rallye. Po krásném šestém místě na rallye Dakar 2016, získal závodní speciál K 520 v barvách holandského týmu Mammoet Rallysport a s podporou značky Renault Trucks druhé vítězství v řadě na rallye Libya. A […]

Shořelý Sherpa vstal z popela a pojede Dakar
Shořelý Sherpa vstal z popela a pojede Dakar

Zázraky se dějí. Neuvěřitelné se stalo realitou. Renault Sherpa pojede Dakar! V půlce září svět obletěly snímky, jak dakarský speciál z dílny MKR Technology při testování shořel a s tím vyhasly i jeho šance zazářit na Dakaru. Tým se ale nevzdal a nyní hrdě hlásí: Sherpa Dakar pojede!

Trojice kamionů chystá odjezd na Dakar
Trojice kamionů chystá odjezd na Dakar

Opravdu napilno teď mají v severočeském technologickém centru týmu MKR Technology. Tam nyní vrcholí přípravy na cestu na Dakar. Dva vozy již dílnu opustily a poslední je těsně před odjezdem.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!