Trojice kamionů chystá odjezd na Dakar

16 listopadu 2016, 17:40

Opravdu napilno teď mají v severočeském technologickém centru týmu MKR Technology. Tam nyní vrcholí přípravy na cestu na Dakar. Dva vozy již dílnu opustily a poslední je těsně před odjezdem.

V posledním listopadovém víkendu se totiž všechny tři závodní kamiony nalodí na trajekt a vyplují do Buenos Aires k dalšímu ročníku nejprestižnější rallye světa. Ta odstartuje začátkem ledna. Dny před vyplutím budou ještě hodně krušné.

161110_fra_cn002

„Bylo velmi náročné znovu postavit shořelého Sherpu, ale to se díkybohu povedlo a kamion již v plné kondici v úterý opustil dílnu. Týden před tím jsme vypravili kamion pro tým Riwald. Na třetím speciálu pro pilota Pascala de Baara ještě pracujeme a doděláváme poslední úpravy tak, abychom příští týden mohli uskutečnit ještě pár ostrých testů. Jako tým teď jedeme na sto padesát procent,“ podotkla Klára Kress, manažerka stáje MKR Technology.

2

Týmu se v uplynulých týdnech podařil opravdu husarský kousek, když se povedlo postavit zcela nový speciál Sherpa, jenž při zářijovém eventu nečekaně vzplál a kompletně shořel. Nyní vše vypadá, jakoby se nic takového ani nestalo. Kamion Renault Sherpa spolu s modelem K520 pro holandský tým Riwald Dakar již centrum v severočeských Židovicích opustil. Oba speciály o víkendu čeká závěrečné testování v jihofrancouzském Fontjoncouse. „Na zdejší offroadové trati testuje třeba i dakarský vítěz de Rooy,“ poznamenala Klára Kress, když připomněla, že cestou na do Fontjoncouse je naplánovaná mezizastávka v Lyonu, kde fabrika Renault Trucks slaví kulaté výročí 100 let. Dakarské kamiony tak zaměstnancům zpestří připravené oslavy.

Zatímco dvojice závodních kamionů se bude chystat ve Francii, v Česku se dokončují připravené změny na třetím speciálu a následovat bude testování. To paradoxně přijde na řadu v den, kdy si Česko bude připomínat den boje studentů za svobodu a demokracii. Všechny tři kamiony se společně potkají už v příštím víkendu v holandském Harskampu, kde proběhne tradiční velkolepá týmová prezentace. Představeny budou jak oba kamiony a piloti týmu Mammoet Rallysport Pascal de Baar s Martinem van den Brinkem, tak i spřátelený Riwald Dakar Team s Gertem Huzinkem. „Čtyřiadvacátého jsou pak ve francouzském přístavu Le Havre připraveny technické přejímky a o dva dny později kamiony vyplují do Jižní Ameriky. Pak bude následovat pár dnů určitého klidu, abychom koncem roku mohli v plné síle vyrazit na Dakar,“ dodala Klára Kress.

Související články

Shořelý Sherpa vstal z popela a pojede Dakar
Shořelý Sherpa vstal z popela a pojede Dakar

Zázraky se dějí. Neuvěřitelné se stalo realitou. Renault Sherpa pojede Dakar! V půlce září svět obletěly snímky, jak dakarský speciál z dílny MKR Technology při testování shořel a s tím vyhasly i jeho šance zazářit na Dakaru. Tým se ale nevzdal a nyní hrdě hlásí: Sherpa Dakar pojede!

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!