Lacko získal prestižní cenu Zlatý volant

20 prosince 2016, 21:01

Ve čtvrtek 15. prosince se v pražském Paláci Žofín předávaly ceny ankety Zlatý volant. Z celkového triumfu se poprvé ve své kariéře radoval jezdec týmu Buggyra Racing Adam Lacko, který si na své konto připsal v truck racingu obhajobu vicemistra Evropy.

„Je to určitě super! Není to pouze má cena, ale ocenění celého týmu. Když už to nevyšlo v Evropě, tak alespoň doma,“ usmíval se Adam, který narážel na závěrečný souboj v Le Mans, kde s Jochenem Hahnem bojoval o evropský titul. Lacko se neradoval pouze z vítězství mezi „okruháři“, ale anketu Zlatý volant ovládl i v absolutním hodnocení. „Atmosféru Zlatého volantu znám velmi dobře, když jsem v minulosti získal například cenu Jiřího Sedláře. Být v konkurenci ostatních disciplín tím nejlepším, je pro mne pocta,“ dodal Adam, který si cenu převzal z rukou mistra světa vozů formule 1 Miki Häkkinena.

1

Mezi nejlepší šestku sezóny 2016 se dostal i David Vršecký, který se kvůli zdravotním problémům nemohl zúčastnit všech plánovaných cross-country soutěží. Výrazného úspěchu však dosáhl v Číně, kde získal titul a stal se prvním truckerem, který má na svém kontě jak evropský, tak čínský triumf. „Musím přiznat, že toto jsem opravdu nečekal. Jsem rád, že novináři vnímají i závody, které se odehrávají na druhé straně zeměkoule. Naše čínská manažerka mi po zisku řekla, že jsme získali vlastně světový titul, protože Číňanů je na světě nejvíce,“ smál se David.

3Zlatý volant 2016 – Adam Lacko 245 b.

Závody na okruzích:
1.    Adam Lacko 245 b.
2.    Petr Fulín 131 b.
3.    Aleš Jirásek 55 b.
4.    David Vršecký 52 b.
5.    Filip Salaquarda 50 b.
6.    Jakub Knoll 37 b.

2

Související články

Trajekt s dakarskou technikou míří do Buenos Aires
Trajekt s dakarskou technikou míří do Buenos Aires

Zatímco členové týmu Tatra Buggyra Racing v čele s piloty Martinem Kolomým a Alešem Lopraisem sbírají síly na další Dakar, technika nabrala kurs směr Buenos Aires. Do argentinské metropole by měla podle původního časového rozvrhu dorazit 27. prosince.

Vršecký v Číně vybojoval s Tatrou svůj historicky první titul
Vršecký v Číně vybojoval s Tatrou svůj historicky první titul

O druhém listopadovém víkendu se v Šanghaji uskutečnil poslední podnik letošního čínského šampionátu v truck racingu, který přinesl Davidu Vršeckému další dvě vítězství, titul mezi jednotlivci a výhru v týmech. Druhou pozici vybojoval, tak jako v Evropě, Adam Lacko.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!