ZETOR získal Certifikát výjimečnosti

20 prosince 2016, 20:45

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. poprvé v historii obdržela Certifikát výjimečnosti a zařadila se tak mezi ikony českého průmyslu. Certifikát výjimečnosti byl ZETORU udělen za úspěšné zavedení kombinace tří systémů řízení, a to kvality, životního prostředí a hospodaření s energiemi.

Získání certifikátu výjimečnosti nám otevírá možnosti na domácím i světovém trhu při jednáních s partnery a hledání nových subjektů ke spolupráci. Certifikát dokazuje, že společnost klade důraz na trvalé zlepšování v oblasti kvality, šetření životního prostředí a snižování kumulativní spotřeby energií. Propojení všech systémů, jejich udržování a zlepšování vede k větší spokojenosti zákazníků, zaměstnanců a v neposlední řadě i k vyšším ziskům společnosti,“ říká Martin Blaškovič, výkonný ředitel ZETOR TRACTORS a.s. o získaném ocenění.

20161219_Certifikát výjimečnosti 1

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. dlouhodobě usiluje nejen o zkvalitňování výroby, produktů a služeb, ale pozornost je věnována také přístupu k zaměstnancům a k životnímu prostředí. Stejně tak společnost dbá na snižování spotřeby energií. Poprvé byly systémy řízení životního prostředí a hospodaření s energiemi v ZETORU zavedeny na konci roku 2015 a ve stejném roce byly tyto systémy spolu s již zavedeným systémem řízení kvality certifikovány. Certifikaci udělila uznávaná certifikační společnost TÜV SÜD. Další dozorový audit proběhl v listopadu letošního roku, týkal se implementované ISO 9001 a nově zavedených ISO 14001 a ISO 50001. Podzimní audit potvrdil nejen účinnost zavedených systému, ale i proces jejich neustálého zlepšování.

„Konečné výsledky všech tří auditů budou oficiálně známy na jaře roku 2017, avšak již nyní lze predikovat úspěšné obhájení všech tří certifikátů,“ doplňuje Martin Blaškovič a dodává: „Implementace norem je složitý proces, které začíná rozhodnutím vedení společnosti o přijetí koncepce ISO, následuje analýzou současného stavu a pokračuje přes průběžné vzdělávání zaměstnanců, zdokumentování zodpovědností, kompetencí a pracovních náplní až k nastavení měřitelnosti a průběžného vyhodnocování. V konečném důsledku celý systém vede k nepřetržitému zdokonalování podniku a produktů směrem k zákazníkům, zaměstnancům a dalším skupinám.“ vysvětluje průběh zavádění norem Martin Blaškovič.

Implementace systémů řízení má zásadní vliv na kvalitu, životní prostředí a snížení energetické náročnosti. V konečném důsledku jsou tak traktory ZETOR nejen šetrnější k životnímu prostředí, ale snižují se i náklady na jejich výrobu a provoz.

20161219_Certifikát výjimečnosti 2

Certifikát převzala paní Veronika Vozáková, představitelka vedení pro jakost v ZETOR TRACTORS a.s. (zcela vlevo) z rukou pana pana Olega Spružiny, generálního ředitele TÜV SÜD Czech a ředitele středoevropského klastru TÜV SÜD Česko – Polsko – Slovensko (zcela vpravo).

Tisková zpráva Zetor Tractors

Související články

Nový MAJOR HS, vánoční dárek od ZETORU
Nový MAJOR HS, vánoční dárek od ZETORU

Do Vánoc zbývá ještě několik dní, společnost ZETOR TRACTORS a.s. však již nyní nadělila zemědělcům a farmářům předčasný dárek. Představila zbrusu nový model traktoru nazvaný MAJOR HS. Nový stroj rozšiřuje modelovou řadu MAJOR, a splňuje tak požadavky náročnějších zákazníků, kteří hledají u této kategorie strojů větší komfort a nízké provozní náklady.

FORTERRA HD finalistou evropského ocenění Tractor of the year 2017
FORTERRA HD finalistou evropského ocenění Tractor of the year 2017

Prestižní celoevropská soutěž Tractor of the year 2017 oznámila vítěze v jednotlivých kategoriích. Slavnostní vyhlášení proběhlo v rámci mezinárodního zemědělského veletrhu EIMA v italské Bologni. Do finále soutěže se poprvé v historii probojovala i značka ZETOR reprezentovaná inovovaným modelem ZETOR FORTERRA HD 140, který se zařadil po bok šesti nejúspěšnějších finalistů v kategorii Tractor of […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!