Společnost Delphi umožňuje diagnostikovat a provádět servis palivových systémů nákladních automobilů a autobusů

9 listopadu 2016, 9:20

Nový diagnostický software, výběr vstřikovačů 3v1 a testovací zařízení systémů Common Rail poskytují dílnám fleetů komplexní řešení pro nákladní automobily, autobusy a lehká užitková vozidla (LCV).

Společnost Delphi vyvinula řešení, které dílnám pomůže zajistit optimální palivovou efektivnost, cenově výhodný servis a údržbu během celého životního cyklu vozidla. Toto řešení zahrnuje nový software DS-HD, výběr z nabídky tří vstřikovačů a testovací zařízení pro systémy Common Rail lehkých užitkových vozidel.

Nejnovější software Delphi DS Heavy Duty poskytuje uživatelům přístup k diagnostice nákladních automobilů, autobusů, lehkých užitkových vozidel a přívěsů na úrovni značkového servisu. Například je-li nutné vyměnit vstřikovače, řešení 3-in-1 společnosti Delphi umožňuje mechanikům instalovat nové, obnovené nebo opravené vstřikovače. K analýze činnosti vstřikovačů lze použít testovací zařízení pro systémy Common Rail pod označením Delphi YDT-35. To mechanikům poskytuje dokonalejší možnosti zjišťování poruch u aplikací pro lehká užitková vozidla.

Manažer fleetu neposkytuje servis pouze jednomu druhu vozidla nebo jednomu typu zákazníka, proto potřebuje více než jedno jediné řešení. V závislosti na stáří a ceně vozu se výběr vhodného dílu a požadovaná cena opravy mohou měnit,” říká viceprezident společnosti Delphi Product & Service Solutions Europe, Middle-East and Africa Chad Smith. „Společnost Delphi si je vědoma toho, že optimální výkonnost vstřikovače má zásadní vliv na spotřebu paliva a na úroveň emisí. Poskytnout diagnostické a servisní řešení a nabídnout tak dílnám fleetů možnost výběru, stejně jako přinášet na trh náhradní spotřeby nejnovější technologie na úrovni OE jsou proto základní kameny naší filozofie.

DS Heavy Duty Software

Nový software Delphi DS Heavy Duty je velmi efektivní diagnostický nástroj, který obsahuje nejnovější funkcionality na úrovni značkového servisu, jako jsou Inteligentní identifikace systému (Intelligent System Identification, ISI), Inteligentní skenování systému (Intelligent System Scan, ISS) a Inteligentní updatování systému (Intelligent Systems Updates, ISU). Nastavení parametrů, konfigurace, nastavování a kalibrace pro rychlou a přesnou diagnostiku jsou k dispozici pro 57.000 systémových aplikací u 47 výrobců nákladních automobilů, autobusů, lehkých užitkových vozidel a přívěsů. Software nabízí  diagnostické možnosti na úrovni značkového servisu i menším servisním centrům a poskytuje vyšší flexibilitu provozovatelům fleetů, kteří již nemusí být odkázáni na tradičně vyšší ceny značkových dílen.

Výběr vstřikovačů 3v1

Pro vstřikovače, které musejí být vyměněny, nabízí společnost Delphi tři řešení: nové, renovované nebo opravené. Nové a  renovované vstřikovače jsou vyráběny v závodech společnosti Delphi podle přísných OE standardů a volba opravených je dostupná z lokální opravárenské sítě – všechny tři možnosti používají originální díly Delphi a dodržují standardy výrobců vstřikovacích systémů.

1

Na trh náhradní spotřeby se právě uvádí jedenadvacet typů renovovaných vstřikovačů, které doplňují existující novou řadu společnosti Delphi a pokrývají nejpoužívanější aplikace u nákladních automobilů, autobusů a autokarů od takových značek, jako jsou Volvo, Renault, Mercedes a DAF. Renovované vstřikovače mají stejnou životnost jako nové a provozovatelům fleetů nabízejí cenově efektivní variantu. Při jejich kompletaci jsou využívány OE testovací postupy a originální díly, avšak znovupoužití tělesa vstřikovače a pokročilé výrobní postupy pomáhají ke snížení nákladů. Renovované vstřikovače jsou dostupné v existující evropské distribuční síti společnosti Delphi.

Společnost Delphi také rozšířila počet typů vstřikovačů, které mohou být renovovány prostřednictvím sítě dílen Delphi diesel repair network (DDC), a to tak, že zahrnuje elektronické vstřikovací jednotky pro nákladní vozy a autokary Hyundai a Smart Injectors pro aplikace PACCAR Kenworth & Peterbilt. K usnadnění efektivních oprav a testování vstřikovačů na úrovni kvality OE je společnost Delphi schopna poskytnout DDC další zařízení Hartridge, detailní testovací postupy a díly.

Související články

Delphi Product & Service Solutions nyní nabízí tři volby vstřikovačů paliva
Delphi Product & Service Solutions nyní nabízí tři volby vstřikovačů paliva

V souvislosti s růstem cílových emisních limitů vyžadují zákazníci nízkou spotřebu a delší servisní intervaly. Vstřikovače vznětových motorů jsou tedy stále sofistikovanější. Náročné standardy a úzké výrobní tolerance, které to vyžaduje, nutně znamenají, že spolehlivé náhradní díly mohou být drahé a se stárnutím vozidla může tato cena být ve srovnání s cenou vozidla neúměrně vysoká.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!