ZF vybavuje nákladní vozy Ford elektrickými pohony

1 října 2024, 21:30

Divize Commercial Vehicle Solutions (CVS) společnosti ZF podtrhla své postavení předního evropského výrobce elektrických pohonů poté, co získala dlouhodobou smlouvu s dodavatelem technologií e-mobility pro společnost Ford Trucks. Na základě této dohody bude značka těžkých užitkových vozidel Ford Trucks vybavovat své připravované řady elektrifikovaných těžkých nákladních vozidel nejnovějšími moderními technologiemi ZF s nulovými emisemi.

ZF spolupracuje s firmou Ford

„Se společností Ford Trucks jsme získali významného mezinárodního zákazníka pro naši novou platformu pohonu e-mobility. To podtrhuje naši vedoucí pozici v Evropě v oblasti elektrických pohonů pro užitková vozidla,“ řekl Prof. Dr. Peter Laier, člen představenstva společnosti ZF odpovědný za divizi řešení pro užitková vozidla. „Důvěra společnosti Ford Trucks v nás ukazuje, že můžeme nabídnout špičková řešení pro e-mobilitu a podpořit tak naše zákazníky v jejich transformaci směrem k udržitelným dopravním řešením.“

Emrah Duman, viceprezident společnosti Ford Trucks, řekl:

„Kromě inovativních procesů, připravenosti produktů a konkurenceschopnosti je pro nás zásadní důvěryhodný vztah a nejvyšší standardy kvality. Kromě toho je pro naše vybrané dodavatele, kteří nás podporují v naší misi vyvíjet nejlepší užitková vozidla ve své třídě, jež umožňují udržitelná dopravní řešení, klíčový dobře definovaný plán udržitelnosti. A jsme rádi, že mezi ně patří i taková dlouholetá značka, jako je ZF. Společnost Ford Trucks byla vždy v čele inovací v oblasti těžkých užitkových vozidel a tato nová dohoda se společností ZF dále upevňuje její poslání být lídrem v přechodu k udržitelné dopravě.“

Společnost ZF nyní dodává duální elektrický centrální pohon CeTrax 2 pro těžký nákladní vůz Electric Rigid Truck společnosti Ford Trucks, který měl světovou premiéru na veletrhu IAA Transportation 2024. Na základě této dohody bude ZF dodávat i další varianty elektrického pohonu, jakmile se chystané modely dostanou do výroby.

Kompaktní a modulární konstrukce řady CeTrax 2 od společnosti ZF umožňuje, aby se pohony vešly do stejného montážního prostoru jako konvenční převodovky ICE. To dává výrobcům flexibilitu instalovat na stejné výrobní lince buď spalovací pohon, nebo elektrický centrální pohon CeTrax 2, v závislosti na konfiguraci zákazníka. Tato flexibilita umožňuje výrobcům efektivně zvládnout přechod na výrobu e-mobility, zejména v počáteční fázi náběhu, kdy jsou objemy v porovnání s tradičními linkami ICE relativně malé.

V rámci dohody společnost ZF rovněž vybaví elektrický nákladní vůz Ford Trucks Rigid Truck svým elektricky poháněným hydraulickým čerpadlem řízení (EPHS). Toto řízení vybavené elektromotorem je navrženo tak, aby poskytovalo hydraulický průtok na vyžádání, což umožňuje efektivní provoz hydraulického systému řízení užitkového vozidla nezávisle na hnacím ústrojí vozidla.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!