Eurowag zahajuje digitální budoucnost nákladní dopravy

17 září 2024, 10:17

Společnost Eurowag oznámila na veletrhu IAA Transportation 2024 v Hannoveru postupné zavádění své první digitální platformy v oboru. Eurowag Office usiluje o poskytnutí jednoduché komplexní digitální platformy, která zmírní tlaky a neefektivitu, jimž dnes čelí společnosti provozující nákladní dopravu. Funkce kritické platformy budou k dispozici zdarma pro nové i stávající zákazníky Eurowag.

Eurowag office

Cílem Eurowag Office je digitalizovat a zefektivnit odvětví komerční silniční dopravy, kde 85 % společností v současnosti využívá k provozu svých vozových parků roztříštěné produkty a služby od jednotlivých poskytovatelů.

“Přeprava zboží po Evropě je velmi složitá. Řidiči řeší více než třicet administrativních úkonů a během každé cesty pracují v neustále se měnících silničních podmínkách. Zároveň se společnosti potýkají s proměnlivými požadavky a stále rostoucími složitostmi mezinárodních předpisů. To je problém zejména pro menší a středně velké společnosti, kterým chybí moderní nástroje pro optimální provoz, což jim brání v přechodu na digitální nízkouhlíkovou budoucnost,” vysvětluje Martin Vohánka, generální ředitel společnosti Eurowag. “Proto jsme vytvořili řešení, super aplikaci, jejímž cílem je zcela digitalizovat všechny procesy a umožnit férové, čisté a efektivní provozování nákladní dopravy.

Portál a aplikace

Eurowag Office bude první digitální samoobslužnou platformou, která poskytne alternativu k zastaralým analogovým systémům, jež dosud používají přepravní společnosti.

Jako uživatelsky přívětivá platforma byla Eurowag Office navržena se čtyřmi rozhraními, která vyhovují všem uživatelům. Jedná se o stolní aplikaci s kompletní sadou nástrojů, která pomáhá řídit podniky při řešení úkolů, jako jsou platby, finance, analýzy, správa jednotlivých vozidel, faktury a komplexní agendy řidičů. Eurowag Office funguje také jako mobilní aplikace pro majitele i dispečery pro rychlý a snadný přístup na cestách. Aplikace Driver´s se soustředí na přesnou profesionální navigaci pro nákladní vozidla přizpůsobenou pro těžká neelektrická i elektrická vozidla a poskytuje řidičům vše, co potřebují vědět od začátku do konce své cesty. Další vestavěný doplněk pro kokpity, který je vyvíjen ve spolupráci s předními výrobci originálních dílů (OEM), poskytne snadný přístup k příslušným funkcím Eurowag Office v každém nově vyrobeném nákladním vozidle.

Mít přesné mapy v srdci naší platformy a jejích aplikacích je pro dopravní společnosti nesmírně důležité. Řidič nákladního vozidla je pod časovým a ekonomickým tlakem, a proto potřebuje mít k dispozici aktuální informace o trasách, které efektivně zohledňují řadu konkurenčních cílů, jako je čas doručení, dopravní situace, doba odpočinku a volný slot pro elektronické dobíjení. Navíc je třeba, aby mapy byly přizpůsobeny nákladní dopravě a zohledňovaly různá hmotnostní nebo rozměrová kritéria silniční infrastruktury,” vysvětluje Martin Strigač, produktový ředitel společnosti Eurowag.

Jednotný přístup ke všem datům

Eurowag Office bude kombinovat několik jednotlivých řešení, která pokrývají většinu kritických služeb, jež přepravní společnosti potřebují k provozu svého vozového parku. Ta byla vyvinuta nebo získána společností Eurowag v průběhu posledních pěti let s cílem zachytit všechna relevantní data. Postupná migrace dostupných služeb zahrnuje řešení pro správu vozového parku, pracovní doby a dopravy, daňové refundace, platby za energie prostřednictvím tradičních karet nebo mobilní aplikace, včetně nízkouhlíkových paliv a elektronického nabíjení, směnu cizích měn, nástroje pro optimalizaci peněžních toků, celoevropskou službu elektronického mýtného (EETS), silniční servis a navigaci pro konkrétní nákladní vozidla.

Inteligentní a jednoduchý design zajišťuje zjednodušené uživatelské prostředí s možností přistupovat k mnoha systémům prostřednictvím jediného moderního rozhraní a používat pouze jedno přihlášení. Stávající zákazníci mohou k nové platformě přistupovat i ze své původní aplikace. Není třeba ručně exportovat a importovat data, protože veškerá data proudí napříč řešeními a zefektivňují tak roztříštěné pracovní postupy.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!