Nová značka pod hlavičkou známého výrobce má podpořit elektrifikaci nákladní dopravy

18 června 2024, 15:27

Nabíjecí infrastruktura je hlavní “brzdou” rozvoje elektromobility. Tento problém se týká všech typů dopravy, a proto jsou zástupci nákladní dopravy k elektrifikaci svých vozových parků dosti skeptičtí. Jeden výrobce to však hodlá změnit a uvádí na trh zcela novou značku.

TruckCharge od společnosti Daimler Truck

TruckCharge má být nejen infrastrukturou, ale především celou sítí, která má za cíl integrovat všechny služby související s elektromobilitou a nabíjením nákladních vozidel v Evropě. Společnost má nabízet poradenství, vybavení nebo digitální služby pro všechny značky nákladních vozidel.

„Chceme, aby elektromobilita byla pro naše zákazníky snadno dosažitelná a výhodná, a to i ve všech dalších aspektech, než je jen nákup elektrických nákladních vozidel. Nabízená řešení sdružujeme pod jednu značku TruckCharge a plánujeme toto portfolio neustále rozšiřovat,” uvedla Karin Rådström, generální ředitelka společnosti Mercedes-Benz Trucks.

Daimler Truck plánuje rozšiřovat portfolio TruckChargeDaimler Truck plánuje neustále rozšiřovat portfolio TruckCharge, které zahrnuje poradenské služby, plánování a výstavbu nabíjecí infrastruktury a pomoc při získávání veřejných dotací. Nabíjecí terminály budou k dispozici u dealerů, přičemž partnerem terminálů je společnost Alpitronic.

V rámci digitálních služeb bude společnost nabízet inteligentní správu nabíjení a platební řešení pro nabíjení na veřejných místech. Daimler Truck plánuje podpořit průmyslové podniky v jejich úsilí o dosažení CO2 neutrality tím, že jim nabídne poradenství v oblasti elektrifikace logistických tras. TruckCharge bude prvním krokem, který má v tomto směru pomoci.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!