Senzory pro asistenční systémy řidiče rozšiřují nabídku divize ZF Aftermarket pro užitková vozidla

25 března 2024, 9:58

Podle prognózy německé vlády se nákladní kamionová doprava do roku 2051 zvýší o 46 %. V příštích několika letech rozšíří svou činnost také poskytovatelé zásilkových služeb a autobusové společnosti. Segment užitkových vozidel proto nabízí servisům velké příležitosti. K jejich využití však potřebují silného partnera. Jako největší světový dodavatel dílů pro užitková vozidla nabízí divize ZF Aftermarket komplexní portfolio produktů pro tento trh s více než 70.000 díly a každoročně uvádí na trh více než 400 nových náhradních dílů pro užitková vozidla.

Wabco OnLaneALERT

Pokročilé asistenční systémy řidiče (ADAS) se stávají běžnou součástí trhu s užitkovými vozidly. Nákladní vozidla musí být od roku 2015 vybavena asistenty pro automatické nouzové brzdění a systémy varování při vybočení z jízdního pruhu. Od roku 2024 budou další asistenční systémy řidiče povinné v celé EU. Patří mezi ně například asistent regulace rychlosti, asistent při odbočování nebo zařízení pro záznam údajů o nehodách. Pro nezávislé servisy užitkových vozidel rostou nároky na údržbu a opravy nákladních vozidel a autobusů. V tomto případě proto, že asistenční systémy řidiče je třeba po opravě zkontrolovat a zkalibrovat. K tomu servisy potřebují také přístup ke správným náhradním dílům, zejména k senzorům, které zajišťují data pro asistenční systémy řidiče.

Proto divize ZF Aftermarket poprvé nabízí senzory pro užitková vozidla pro aftermarket pod svou značkou WABCO. Jedná se o přední kameru pro systém varování před opuštěním jízdního pruhu OnLaneALERT a radarový senzor pro systém automatického nouzového brzdění OnGuardACTIVE. ZF Aftermarket dodává tyto náhradní díly ve specifikaci a kvalitě OE pro mnoho modelů užitkových vozidel DAF a Iveco. Součástí nabídky jsou také potřebné držáky a kryty. Díky těmto novinkám mají nyní nezávislé autoservisy možnost provést kompletní opravu, aniž by se musely vzdát spolupráce se svým obvyklým dodavatelem, zejména v případě oprav po nehodách. Divize ZF Aftermarket však upozorňuje, že senzory musí být po instalaci naprogramovány pomocí originálního diagnostického softwaru výrobce vozidla.

Wabco OnGuardACTIVE

Senzory ADAS jsou nejnovějším přírůstkem do rozsáhlého portfolia dílů pro užitková vozidla, které divize ZF Aftermarket nabízí pod svými prémiovými značkami ZF, Lemförder, Sachs, TRW a WABCO. Nabídka dílů pokrývá prakticky všechny servisní práce – od řízení, náprav, tlumičů až po brzdové systémy. Kromě toho jsou v nabídce i části hnacího ústrojí, jako jsou spojky a převodovky, a také díly pro systémy řízení klimatu a klimatizace. Nabídku doplňují maziva přizpůsobená převodovkám ZF a také nářadí a specializované vybavení.

Opravárenské sady ocení zejména servisy užitkových vozidel, protože usnadňují práci a zvyšují kvalitu oprav. Kromě vlastních náhradních dílů, obsahují všechny ostatní komponenty potřebné pro profesionální opravu, jako jsou šrouby, těsnění a maziva. Přiložené návody k opravám umožňují efektivní a bezproblémové opravy a jsou důkazem toho, že divize ZF Aftermarket dodává svým partnerům nejen produkty, ale také řešení.

Řešení – to je také klíčové slovo pro řadu dalších nabídek, které divize ZF Aftermarket poskytuje svým servisním partnerům nad rámec dodávek náhradních dílů. Začíná to vlastními diagnostickými přístroji, které jsou speciálně určeny pro produkty ZF, pro které společnost v současné době vydala 48.000 licencí. Kromě toho ZF [pro]Academy nabízí technická školení na nejrůznější témata, aby servisy užitkových vozidel mohly i v budoucnu co nejlépe pomáhat svým zákazníkům.

Více informací o produktech naleznete na stránkách WABCO, člena skupiny ZF.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!