Společnost DENSO uvádí na trh systém “Everycool” pro těžké nákladní vozy

3 ledna 2024, 11:57

Společnost DENSO vyvinula Everycool, pokročilý systém chlazení kabiny, který zajišťuje pohodlí řidiče a energetickou úsporu tím, že snižuje dopad vozidla na životní prostředí, když motor neběží.

Denso Everycool

Společnost DENSO se zavázala ke zlepšování podmínek pro budoucnost prostřednictvím propojení a “The Five Flows“, kterými jsou: volný pohyb osob, tok zboží, využití energie, minimalizace nároků na zdroje a tok dat. V oblasti toku zboží se společnost DENSO zaměřuje na řešení problémů v logistickém průmyslu, jako je zlepšování pracovních podmínek řidičů nákladních vozidel a dosahování efektivního využívání energie.

Nově vyvinutý systém Everycool, který je k dispozici od prosince 2023 prostřednictvím společnosti DENSO SOLUTION CORPORATION v Japonsku, je chladicí systém, který lze použít, když motor těžkého nákladního vozidla neběží. Dosahuje dvojího cíle: zlepšuje pracovní podmínky řidičů v horkém letním období a snižuje dopady na životní prostředí tím, že spotřebovává méně paliva, čímž podporuje efektivní využívání energie.

Komfort a energetická účinnost

Systém Everycool, který využívá odborné znalosti společnosti DENSO v oblasti klimatizačních technologií, je uzpůsoben tak, že intenzivně směruje chladný vzduch k řidiči, čímž zvyšuje jeho pohodlí. Protože může být napájen pomocí standardního akumulátoru vozidla, snižuje ve srovnání s tradičními systémy chlazení celé kabiny spotřebu energie přibližně o 57 %.

Kompaktní a lehký

Na rozdíl od běžných chladicích systémů, které mají pro výměnu tepla oddělené vnitřní a venkovní ventilátory, Everycool má integrovaný ventilátor, takže celý proces výměny tepla provádí jen jedna jednotka. Navíc je vybaven malým elektrickým kompresorem speciálně vyvinutým k využití technologie ve vozidle. Výsledkem těchto dvou inovací je zmenšení velikosti o přibližně 30 % a hmotnosti o přibližně 63 % ve srovnání s běžným chladicím systémem. Tato kompaktní konstrukce také přispívá k zachování dostatečného prostoru v kabině řidiče a zároveň zvyšuje kvalitu jeho přestávek na odpočinek, takže podporuje bezpečný a efektivní provoz vozidla a efektivitu dodávek.

Kompatibilita s širokou škálou typů vozidel

Minimální rozměry systému Everycool v porovnání s tradičním chladicím systémem umožňují jeho instalaci, aniž by bránil výhledu ze zadního okna, takže je vhodný pro celou řadu typů vozidel, nejen pro velká a střední nákladní vozidla, ale například i pro traktory. Navíc jej lze instalovat jak do nových, tak do stávajících vozidel.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!