Nový projekt Daimler Truck Financial Services pro rozvoj podnikání v České republice, Polsku a na Slovensku

26 září 2023, 19:05

Daimler Truck Financial Services vstupuje na nové trhy – plánuje založit obchodní skupinu ve střední a východní Evropě. V současné době se rozbíhá projekt rozvoje aktivit v České republice, Polsku a na Slovensku. Zahájení činnosti Daimler Truck Financial Services v těchto třech zemích se očekává v prvním čtvrtletí roku 2025.

Daimler Truck Financial Services podporuje prodej užitkových vozidel Daimler leasingem, úvěry a pojištěním a usnadňuje zákazníkům přechod na udržitelnou dopravu pomocí nových servisních řešení pro nabíjení, energetickou infrastrukturu nebo leasing baterií. Další obchodní perspektivy se rýsují v oblasti správy vozových parků, pronájmu vozidel a zavádění služeb síťové konektivity.

Organizační činnosti, vývoj produktů, prodejní systémy a procesy společnosti Daimler Truck Financial Services se zaměřují výhradně na zákazníky z oblasti užitkových vozidel – a jsou nedílnou součástí struktury skupiny Daimler Truck Group pro generování obratu. Společnost Daimler Truck Financial Services, která zahájila svou činnost v prosinci 2021 v Austrálii, Brazílii, Japonsku, Kanadě, Mexiku, Jihoafrické republice a Spojených státech, má nyní pobočky na 16 trzích s celkem 1.900 zaměstnanci a celosvětovým obratem 25,4 miliardy eur.

„Během posledních dvou let jsme vybudovali jednoho ze světových gigantů v segmentu finančních služeb pro užitková vozidla a nyní chceme rozšířit naši oblast podnikání na další perspektivní trhy. Kromě těchto nových trhů – České republiky, Slovenska a Polska – budeme expandovat i do oblastí, které již známe, a představíme nové finanční produkty a řešení služeb, které doplní naši nabídku úvěrů, leasingu a pojištění,“ vysvětluje Stephan Unger, člen představenstva společnosti Daimler Truck AG, odpovědný za Financial Services a Daimler Truck Financial Services.

„Plánovaný holding ve střední a východní Evropě nám umožní poskytovat flexibilní finanční služby zákazníkům, kteří mají zájem o nákladní automobily a autobusy na 11 hlavních evropských trzích,“ uvedl Bernd Barth, ředitel Daimler Truck Financial Services pro Evropu a Jižní Ameriku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!