Společnost ZF dosáhla hranice milionu kusů se svým převodovým systémem

22 září 2023, 13:57

Divize ZF Commercial Vehicle Solutions (CVS) dosáhla významného výrobního milníku pro svůj převodový systém TraXon, když z montážní linky ve Friedrichshafenu sjel miliontý kus. Systém TraXon společnosti ZF, který byl uveden na trh v roce 2014, je žádaný díky své účinnosti a výkonnosti.

ZF Traxon

„Pokud jde o převodové systémy, TraXon určuje standardy pro užitková vozidla a terénní aplikace,“ řekl Winfried Gründler, který vede produktovou řadu hnacích systémů divize ZF Commercial Vehicle Solutions. „Výroba miliontého systému TraXon je pro náš výrobní tým hrdým úspěchem a potvrzením trvalé přitažlivosti systému TraXon jako lehkého, robustního a inteligentního systému.“

Teprve v loňském roce dosáhl TraXon hranice 500.000 kusů, přičemž v té době se převodovka vyráběla téměř výhradně v hlavním závodě ve Friedrichshafenu. Po globálním rozšíření výroby do závodů ZF v Jiaxingu (Čína) a Sorocabě (Brazílie) trvalo pouhých 18 měsíců, než se počet jednotek zdvojnásobil, aby bylo možné uspokojit rostoucí poptávku zákazníků z celého světa.

Výkonnost systému TraXon vedly k uznání jeho kvality ze strany průmyslu a k získání několika ocenění, včetně čínského ocenění Trustworthy Fuel Saving Transmission System Award 2023. TraXon byl také několikrát oceněn čtenáři německého vydavatelství ETM jako „Nejlepší značková CV převodovka“.

Společnost ZF se připravuje na uvedení jeho nástupce, systému TraXon 2, který se začne sériově vyrábět v roce 2024. TraXon 2 bude obsahovat další inovace, včetně vlastní mechatroniky ZF a nové elektronické řídicí jednotky. Ta díky mimořádnému výpočetnímu výkonu umožní nové softwarové funkce, jako je kybernetická bezpečnost a aktualizace prostřednictvím mobilní komunikace.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!