Společnost DENSO jedná o prodeji části podniku

11 září 2023, 11:36

Elektrifikace nabírá na síle v celém automobilovém průmyslu a postupně mění trh. Firma DENSO na svých internetových stránkách zveřejnila informace o plánech na prodej části svého podniku. Potenciálním kupcem je společnost z oboru náhradních dílů.

DENSO

DENSO chce prodat jednu ze svých výrobních divizí – kdo bude kupcem?

Společnost DENSO zahájila jednání o převodu své vybrané divize výroby dílů pro spalovací motory na společnost Niterra Co., Ltd. (Niterra – dříve NGK Spark Plug). Obě strany se na zasedání představenstva rozhodly podepsat memorandum o spolupráci, ale konečný výsledek jednání zatím není znám.

Předmětem transakce by byla divize zapalovacích svíček a senzorů výfukových plynů. Niterra má podobné produkty ve svém stálém sortimentu. Společnost DENSO hodlá v blízké budoucnosti urychlit vývoj produktů pro elektromobily a také pracovat na vývoji systémů řízení spotřeby energie, které budou v elektromobilech stále důležitější.

Na základě tohoto memoranda o spolupráci budou obě strany pokračovat v diskusích a jednáních s cílem dokončit dohodu o částečném převodu podniku. K případnému převodu dojde až po získání oficiálního souhlasu od orgánů pro ochranu hospodářské soutěže ve všech dotčených zemích a regionech a po splnění všech dalších požadavků.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!