MAN Lion’s City E získal ocenění „Bus Of The Year 2023“

24 července 2023, 11:48

Při mezinárodní soutěži „Bus Euro Test“ v irském Limericku vyhlásila porota plně elektrický městský autobus MAN Lion’s City E autobusem roku 2023. 

MAN Lion’s City E

Tento model má dojezd až 350 km, což výrazně zvyšuje provozní flexibilitu MAN Lion’s City E. Rozhodujícím faktorem je zde volba dvou různých strategií využití baterie: Strategie „Reliable Range“ je k dispozici pro trvale spolehlivý dojezd 270 km. MAN Lion’s City E ujede díky strategii využití baterií „Maximum Range“ až 350 km.

Elektrobus je k dispozici ve třech velikostech, aby vyhověl nejrůznějším provozním požadavkům: nejmenší varianta s délkou 10 metrů má malý poloměr otáčení pro jízdu v zatáčkách, zatímco 12metrová verze zaujme ideální rovnováhou mezi jízdním komfortem a agilností. 18metrový elektrobus zase nabízí prostor pro ještě více cestujících i na velmi frekventovaných linkách. Každý model je k dispozici také s inovativním systémem výměny zrcátek MAN OptiView a mnoha dalšími volitelnými asistenčními systémy pro větší bezpečnost řidičů, cestujících i ostatních účastníků silničního provozu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!