Scania uspěla v anketě TOP CZECH TRANSPORT 2023: Řada XT je „top“ stavebním truckem v Česku

18 července 2023, 12:46

Scania si připsala vítězství v anketě TOP CZECH TRANSPORT 2023 magazínu Transport a Logistika. Odborníci i široká veřejnost v ní mohou hlasovat pro nejlepší lehká i těžká užitková vozidla a autobusy. Řada XT určená mimo jiné pro použití na stavbách, v dolech a v terénu získala titul TOP BAU TRUCK 2023.

„Z úspěchu naší řady XT jsme potěšeni a jsme rádi, že odborná i široká veřejnost oceňují to, jak Scania kombinuje tradiční efektivitu provozu s robustností a atraktivním designem,“ říká ředitel Scania Čechy Viktor Šafář.

Od tradičních Scanií se řada XT mimo jiné odlišuje ochrannými prvky, jako jsou ocelový nárazník, robustní zpětná zrcátka, kryty světlometů, případně vysoké sání vzduchu. To vše není jen praktické, ale pomáhá utvářet i působivý design XT.

Díky modulárnímu výrobnímu systému společnosti Scania je řada XT dostupná v nejrůznějších konfiguracích podvozku a lze ji vybavit celou řadou kabin: od řad P a G, které vyhoví například sklápěčům, až po spací řadu R, která je určena například pro tahače pohybující se rovněž v terénu. Stejně tak je v nabídce plná paleta pohonných ústrojí včetně úsporného třináctilitrového šestiválce Super nebo vrcholného V8, který může dosahovat výkonu až 770 koní.

O vítězství v anketě TOP CZECH TRANSPORT 2023 rozhodovala ve dvou kolech porota složená z odborníků a novinářů a také široká veřejnost prostřednictvím hlasování na webu magazínu Transport a Logistika.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!