Centrála Gebrüder Weiss v Jenči se bude dál rozšiřovat

12 července 2023, 15:12

V srpnu zahájí Gebrüder Weiss další rozšiřování centrály v Jenči u Prahy. Během půl roku se sklad rozroste o 4.400 metrů čtverečních na celkovou plochu 25.400 m2.

„Kapacita areálu po dostavbě stoupne o 5 000 paletových míst, což nám umožní rozšířit portfolio našich logistických zákazníků, kterým nabízíme vysoký standard služeb,“ uvádí Karel Šindelář, oblastní ředitel Gebrüder Weiss ČR pro oblast Čechy.

Centrála Gebrüder Weiss v Jenči

Celkově přibudou v jenečském areálu dvě skladové haly. Rozšiřovat se bude také kapacita pro skladování nebezpečného zboží, konkrétně o více než 300 paletových míst pro hořlaviny 1. a 2. třídy a také pro skladování kapalných peroxidů v teplotním režimu.

Haly budou moderně vybavené inteligentním LED osvětlením, jehož čidla reagují na intenzitu venkovního světla a také na pohyb lidí či techniky. Topení zajistí tepelná čerpadla, díky kterým bude možné sklad zároveň v letních měsících chladit. Na místě bude i vybavení pro potřebný monitoring teploty a vlhkosti vzduchu.

Nosnost střech bude uzpůsobena instalaci fotovoltaické elektrárny, se kterou se v budoucnu počítá.

Fotovoltaické panely pro výrobu solární energie plánuje Gebrüder Weiss postupně instalovat i v dalších svých pobočkách, aby tak dál snižoval závislost na omezených zdrojích,“ dodává Jan Kodada, ředitel obchodu a marketingu Gebrüder Weiss ČR.

Ve druhém pololetí letošního roku tak budou instalovány na již postavenou část budovy v Jenči u Prahy, stejně jako na budovu pobočky v Syrovicích u Brna.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!