Zemědělské pneumatiky Continental: nové rozměry pneumatik s technologií VF pro těžké traktory

8 března 2023, 12:42

Společnost Continental uvedla na trh svou dosud největší traktorovou pneumatiku, VF TractorMaster v rozměru VF900/60R42. S průměrem 2 147 milimetrů je pneumatika vyšší než zárubeň běžných dveří a váží 450 kilogramů s indexem nosnosti 189 D (10.300 kilogramů). Společnost Continental vyvinula tento rozměr agropneumatik speciálněk tomu, aby mohla unést hmotnost těžkých zemědělských strojů s výkonem vyšším než 300 koní.

Continental pneumatiky

Větší, rychlejší, těžší: nový rozměr pneumatik reaguje na trendy v odvětví

Rostoucí náklady a tlak na přepravu stále větších a těžších nákladů v krátkém čase znamenají, že poptávka po výkonných zemědělských strojích roste.

Benjamin Hübner, produktový manažer pro zemědělské pneumatiky ve společnosti Continental, říká: „Tento vývoj vyžaduje nejen špičkový výkon strojů, ale také jejich pneumatik. Proto vyvíjíme a testujeme naše zemědělské pneumatiky v úzké spolupráci s výrobci zemědělské techniky i našimi zákazníky.“

Základem trendu směrem k velkým strojům je primární cíl umožnit zemědělcům pracovat výkonněji a nákladově efektivněji. V roce 2022 proto společnost Continental uvedla na trh pět nových rozměrů pneumatik VF TractorMaster (650/60 R 34; 650/65 R 42; 710/75 R42; 650/65 R 34; 710/60 R 34).

Vhodné pro pole a cestu

Díky technologii VF může mít pneumatika o 40 procent větší zatížení při stejném tlaku v pneumatikách než standardní pneumatika. A nebo naopak o 40 procent nižší tlak v pneumatikách při stejném zatížení. Kromě toho pneumatiky s technologií VF pracují úsporněji než běžné traktorové pneumatiky.

B.Hübner podotýká: „VF TractorMaster kombinuje účinnost a zároveň ochranu půdy. Technologie VF umožňuje plynulý přechod z pole na silnici bez nutnosti úpravy nastavení tlaku v pneumatikách. Zároveň je vliv těžkých strojů na půdu minimalizován širším povrchem dezénu při práci na poli.“

Společnost Continental v rámci své strategie Vision 2030 neustále rozšiřuje své podnikání v oblasti zemědělských pneumatik.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!