Dopravní podnik Ostrava loni znovu přepravil přes 90 milionů lidí

25 ledna 2023, 11:18

Přes 90 milionů cestujících ročně jako v posledních letech před covidovou pandemií. Lidé se podle dat Dopravního podniku Ostrava (DPO) opět vracejí do městské hromadné dopravy. V roce 2022 svezl DPO podobný počet cestujících jako před covidem. Meziročně stouply také tržby z jízdného, v roce 2022 na 422 milionů korun.

Cestující DPO

„Máme velkou radost, že po těžkém covidovém období, se k nám cestující vracejí. I přesto, že v loňském roce byly až do poloviny dubna v MHD povinné roušky, které určitou část cestujících odrazovaly, ve výsledku k nám lidé neztratili důvěru. A to je pro nás skvělá zpráva i motivace do další práce. Protože právě a hlavně kvůli našim cestujícím tady DPO je.  V roce 2022 jsme navíc díky podpoře města nezdražili jízdné a naopak zavedli věrnostní program 10+2. V roce 2023 chystáme další novinky, jízda naší MHD se zkrátka musí vyplatit, řekl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Tržba DPO

V roce 2022 představil DPO pro cestující řadu novinek. Zrekonstruoval a zatravnil tramvajovou trať v Porubě na ul. Opavská. Zrychlil trať na Dubinu. Bezbariérová nástupiště a tišší provoz tramvají zase přinesla rekonstrukce tramvajového mostu na ul. Plzeňská. Do provozu nasadil podnik v loňském roce také 29 nových tramvají Škoda 39T.  V neposlední řadě dopravce představil také nové zákaznické a poradenské centrum na Karolině se samoobslužnou zónou.

V té specialistky centra pomáhají zákazníkům vyřídit jejich požadavky tak, aby to příště zvládli již sami z pohodlí svého domova nebo na jízdenkomatu. Právě místa, kde lze jízdné zakoupit, podnik rozšířil o dalších 5 jízdenkomatů na zastávkách: Josefa Kotase, Zábřeh OC, Rektorát VŠB, Michálkovice točna a Důl Jindřich.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!