Dachser plánuje zakoupit 50 plně elektrických nákladních vozidel eActros LongHaul

19 ledna 2023, 10:42

Mezinárodní logistický provider Dachser se podpisem Letter of Intent rozhodl pro dálkové nákladní vozidlo s elektrickým pohonem od společnosti Mercedes-Benz Trucks. Elektrokamion s dojezdem kolem 500 km bude připraven k sériové výrobě do roku 2024. eActros LongHaul jako vozidlo s výměnnou nástavbou s nakládací výškou 1 120 mm je další součástí strategie společnosti Dachser na ochranu klimatu.

Mercedes-Benz eActros LongHaul

Mezinárodní logistický provider Dachser plánuje rozšířit svoji evropskou flotilu o 50 vozidel eActros LongHaul od společnosti Mercedes-Benz, které byly představeny na letošním veletrhu IAA Transportation. Dachser za tímto účelem podepsala se společností Mercedes-Benz Trucks Letter of Intent (Dohoda o společném záměru). Dachser plánuje použití vozidla eActros LongHaul nakonfigurovaného jako vůz 6×2 s výměnnou nástavbou s nakládací výškou 1.120 mm. Společnost tak výrazně rozšíří svoji flotilu vozidel na elektrický pohon. Očekává se, že tento e-kamion s dojezdem přibližně 500 km na jedno nabití bude připraven k sériové výrobě do roku 2024.

Tento Letter of Intent podtrhuje náš závazek k vývoji a testování pohonů užitkových vozidel šetrných k životnímu prostředí,“ říká  Alexander Tonn, Chief Operating Officer (COO) Road Logistics skupiny Dachser, a dodává, „dlouhý dojezd vozidla eActros LongHaul nám umožní přepravovat zboží mezi našimi evropskými pobočkami bezemisně, a to i v hustém provozu a v dálkových přepravách. To je důležitá součást dlouhodobé strategie ochrany klimatu naší společnosti Dachser.“

Dachser používá akumulátorová elektrická vozidla, jako jsou FUSO eCanter a eActros, od roku 2018 jako součást svého konceptu udržitelné městské dopravy „DACHSER Emission-Free Delivery“. V jedenácti evropských městech doručují elektrické dodávky a kamiony v definované oblasti center měst všechny zásilky CO2 neutrální cestou.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!