Rodina MAN Individual Lion se rozrůstá

20 prosince 2022, 14:03

V loňském roce uvedl MAN na trh verzi vrcholného modelu nové generace nákladních automobilů: MAN TGX Individual Lion S. Originálními úpravami kabiny a interiéru zaujal řidiče, podnikatele i odborníky na design, a tak není divu, že společně s dodávkou TGE Individual Lion S získal ocenění Red Dot Design Award. Nyní MAN pokračuje v projektu s modelem TGS Individual Lion S.

Model TGS je nejnovějším přírůstkem do současné řady exkluzivních verzí modelů TGX a TGE. Skutečnou vlajkovou lodí vozového parku je TGX Individual Lion S, který lze objednat pouze s největšími kabinami GM nebo GX a špičkovými motory D38 o výkonech 540, 580 a 640 koní nebo s nejsilnějším motorem D26 o výkonu 520 koní. Zákazníci, kteří používají vozidla řady MAN TGS ve stavebnictví, lesnictví, při přepravě recyklovatelných materiálů nebo příznivci terénních expedičních vozidel, však mají stejnou možnost modernizace již nyní. Pro kabiny NN, TN a TM jsou k dispozici speciální prvky designu a výbavy, ale pouze v kombinaci s třídílným ocelovým nárazníkem a novým šestiválcovým motorem D26 o výkonu 520 k, který je vyladěn na ještě vyšší účinnost. Novinkou jsou laky Lion S Red a Lion S Black, které zákazníkům usnadňují rozhodování o barvě jejich vozu.

Zvenčí je na první pohled jasné, že se jedná o model TGX nebo TGS Individual Lion S. Elegantní design masky chladiče v černé barvě s chromovanými lamelami a červenými linkami (namísto standardního antracitově šedého plastu) upoutá pozornost, stejně jako aerodynamicky optimalizovaná sluneční clona s exkluzivní nálepkou Lion S. Boční vzduchové deflektory na dlouhých kabinách TN, TM a GX jsou zvýrazněny červenou barvou u vozidel lakovaných černou barvou nebo lesklou černou barvou u všech ostatních barev. Kryty zrcátek mají karbonový vzhled a symbol lva. Ocelové ráfky byly opatřeny leskle černou povrchovou úpravou, hliníkové ráfky mají ozdobné kryty kol a matic z nerezové oceli.

Interiér kabin MAN TGX a TGS s výbavou Individual Lion S je elegantní, pohodlný, ale zároveň robustní. Sportovní styl umocňují červené bezpečnostní pásy, červené prošívání a aplikace na multifunkčním koženém volantu, větracích otvorech a potazích sedadel s motivem lva. U modelu TGX je rohož v motorovém tunelu červeně prošívaná a k exkluzivní výbavě patří emblém MAN Individual a reflexní vesta s logem Lion S.

Volitelnou výbavou dlouhých kabin TN, TM a GX je 22palcová plochá obrazovka umístěná na boční stěně. Řidič si může odpočinout na lůžku a volit programy pomocí dálkového ovládání. Majitelé firem, kteří chtějí svým řidičům poskytnout ještě větší komfort ve voze MAN TGX, mohou využít další možnosti z řady MAN Individual. Místo horního lůžka si můžete objednat například sestavu skříněk na zadní stěně, která obsahuje 1400 litrů úložného prostoru, nebo dokonce kuchyňský kout s mikrovlnnou troubou a kávovarem.

Speciální úpravy vozů MAN TGS a TGX provádí středisko pro úpravu nákladních vozidel MAN v Mnichově a Wittlichu nebo v budoucnu výrobní závod v Krakově (po rozšíření továrny).

Zákazník si může vybrat mezi chromem a černou barvou. Pokud se rozhodne pro nový paket prvků v matně černé barvě, získá exkluzivní, vizuálně výjimečné vozidlo – zejména když černé díly kontrastují s novou červenou barvou pro Lion S. V matně černé barvě jsou maska chladiče a lamely zvýrazněny červenými liniemi, stejně jako exkluzivní sluneční clona. Typové značky na dveřích, schůdky na boku podvozku a černě natřené palivové nádrže jsou rovněž matně černé. Kdo si zvolí „stylový exteriérový paket v matně černé barvě“, získá střešní rampu pro přídavné světlomety.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!