Volvo Trucks v Německu demonstruje schopnost svých těžkých elektrických nákladních vozidel na dlouhé vzdálenosti

7 prosince 2022, 14:01

Čistě elektrická přeprava z Mnichova do Berlína – Volvo Trucks snižuje emise CO2 i na dlouhé vzdálenosti v rámci nedávného „Miles Challenge“ testu v Německu. Výzva ověřená nezávislou testovací společností Dekra dokazuje, že Volvo FH Electric dokáže bez problémů ujet 600 km v každodenním provozu na jedno mezinabití.

Volvo FH Electric

„Skutečnost, že s vozidlem Volvo FH Electric dokážeme ujet více než 600 km, nás mnohem více přibližuje k budoucnosti a našemu cíli NULA EMISÍ, tzn. nulové emise v provozu,“ říká Christoph Fitz, ředitel prodeje nových vozidel společnosti Volvo Trucks Německo. „S Miles Challenge ukazujeme, že dokážeme technologicky pokrýt všechny oblasti a posunout technologické změny vpřed.“

Miles Challenge pro elektrická nákladní vozidla mezi Mnichovem a Berlínem, která se konala poprvé v reálném praktickém nasazení, poskytuje přesvědčivé výsledky, které dokazují, že nová vysoce výkonná elektrická nákladní vozidla od společnosti Volvo dokáží ujet více než 600 km s příležitostným nabíjením. Test provedla společnost Volvo Trucks s vozidlem Volvo FH Electric, které je standardně k dispozici od září. Na každém kroku test hodnotili i dva odborníci ze společnosti DEKRA a po úspěšném ukončení byl test oficiálně potvrzen.

Během výzvy bylo najeto 606 km v denním provozu. Jediná mezinakládka vozidla Volvo FH Electric o celkové hmotnosti 39 tun se uskutečnila v Autohof Selbitz. S praktickou rychlostí 85 km/h a pomocnými systémy Volvo se test uskutečnil v každodenních podmínkách. Konečný výsledek zaznamenaný společností DEKRA je pro Volvo FH Electric o výkonu 666k. Průměrná spotřeba na trase byla 106 kWh/100 km. Celkově se rekuperovalo 119 kWh, což znamená 18 % energie spotřebované na trase. Při příjezdu do Berlína byla kapacita baterie stále 35 % se zbývajícím dojezdem dobrých 130 kilometrů.

Přesvědčivý praktický výsledek Miles Challenge potvrdily i tři testovací jízdy na stejné trase s předními německými novináři za volantem. I zde se elektrické Volvo umístilo na nejlepší úrovni v oblasti ekonomiky, jen s malými odchylkami mezi různými řidiči. Na konci jízdy byli všichni řidiči nadšeni z vysoké úrovně jízdního komfortu a výkonu nového Volvo FH Electric. Těžké Volvo s nulovými emisemi ukazuje, že elektrické nákladní vozidlo už může na dlouhé vzdálenosti konkurovat klasickému naftovému pohonu.

V září 2022 se do sériové výroby dostala těžká nákladní vozidla Volvo FH Electric, Volvo FM Electric a Volvo FMX Electric v kategorii do 44 tun. Středně těžké modely, jako například Volvo FL Electric a Volvo FE Electric, jsou dostupné od roku 2019.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!