Renault vyrobil již 1.000 elektrických nákladních vozidel

19 října 2022, 11:47

Továrna Renault Trucks v Blainville zahájila v roce 2020 sériovou výrobu 100% elektrických středně těžkých nákladních vozidel. V závodě bylo dosud vyrobeno 1.000 elektrických nákladních vozů o hmotnosti 16, 19 a 26 tun. Ty nyní brázdí evropské silnice.

Továrna Renault Trucks v Blainville-sur-Orne (Calvados), která je v provozu od roku 1956, se specializuje na výrobu středně těžkých nákladních automobilů a kabin pro nákladní automobily. Od března 2020 je přizpůsobena k výrobě elektrických nákladních vozidel o hmotnosti 16 až 26 tun. Pro zajištění výroby bateriových vozů byly v průmyslovém areálu v Normandii provedeny různé úpravy, včetně postavení nové budovy o rozloze 1.800 m2, která je celá určena pro finální montáž.

Od března 2020, kdy začala sériová výroba elektrických modelů Renault Trucks, roste po těchto vozech poptávka. Díky flexibilitě výroby se výrobní kapacita elektrických nákladních vozidel stále zvyšuje, aby uspokojila poptávku. Závod se připravuje na další očekávaný nárůst objemu, protože stále více zákazníků se rozhoduje pro přepravu bez emisí CO2.

Polovina elektrických nákladních vozidel prodávaných v Evropě se dnes vyrábí v závodě Renault Trucks v Blainville-sur-Orne.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!