V srpnu nevyhověly 4 odebrané vzorky pohonných hmot

27 září 2022, 15:50

Česká obchodní inspekce kontrolovala jakost pohonných hmot i v srpnu 2022. Celkem na čerpacích stanicích v ČR odebrala 244 vzorků pohonných hmot a jakostním požadavkům nevyhověly 4 vzorky pohonných hmot.

Česká obchodní inspekce pokračovala v srpnu 2022 ve sledování a monitorování jakosti pohonných hmot na území ČR. Celkem odebrala 244 vzorků pohonných hmot a stanoveným jakostním požadavkům nevyhověly 4 vzorky – 2 vzorky motorového benzinu a 2 vzorky motorové nafty.

Oproti červenci bylo v srpnu zaznamenáno zhoršení, jelikož v červenci nevyhověl pouze 1 vzorek motorové nafty.

Vzorky FAME, směsné motorové nafty, motorové nafty B10, motorové nafty s vysokým obsahem FAME, parafinické motorové nafty, bio-CNG, LNG, bio-LNG a ethanolu E85, vzhledem k vývoji na trhu s pohonnými hmotami nebyly v měsíci srpnu 2022 odebrány.

Celá tisková zpráva ke stažení ve formátu PDF.  Kompletní zpráva PHM

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

ASEM - Asociace emisních techniků a opravářů, 30 září 2022, 9:07 0 0

Ta tisková zpráva ovšem vůbec neobsahuje důvod, na konkrétně který parametr palivo nevyhovuje. Pokud by to byla nějaká bezvýznamná vlastnost, pak je to jedno, ale vlastnost, která by mohla třeba ničit motor, už jedno našemu sdružení ASEM není. Proto vyzýváme Českou Obchodní Inspekci, aby příště zahrnula do tiskových zpráv i technické detaily zkoušek, na co konkrétně ta paliva nevyhověla. Děkujeme

Odpověď