FUSO představuje novou generaci nákladního vozu eCanter

20 září 2022, 16:18

Dceřiná společnost Daimler Truck MFTBC (Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation, „FUSO“) představila v Japonsku novou generaci plně elektrického lehkého nákladního automobilu FUSO eCanter.

Od zahájení výroby řady eCantera v roce 2017 se do rukou zákazníků v Japonsku, Evropě, Severní Americe, Austrálii a na Novém Zélandu dostalo přibližně 450 těchto vozidel, která již celkem bezemisně najela více než šest milionů kilometrů. Na základě pětiletých zkušeností získaných od zákazníků, kteří vozidlo používají v reálném provozu, vyvinula společnost FUSO novou generaci vozu eCanter, která zákazníkům nabízí ještě rozmanitější řešení s výrazně rozšířenou nabídkou vozidel.

Zahájení prodeje nové generace eCanter na japonském trhu je naplánováno na jaro 2023. V nadcházejících letech FUSO uvede toto nové vozidlo také na další zahraniční trhy. Po světové premiéře modelu eCanter nové generace v Japonsku se ve dnech 20. až 25. září uskuteční jeho evropská premiéra na veletrhu IAA Transportation 2022 v Hannoveru.

eCanter s elektrickou nápravou eAxle

Nová generace modelu eCanter bude vybavena zadní nápravou eAxle s integrovaným motorem, která umožňuje kompaktnější konstrukci pohonu. Tato konstrukční změna umožňuje výrazné rozšíření nabídky. FUSO eCanter nové generace bude celosvětově zahrnovat více než sto variant vozidel, včetně 28 variant pro domácí japonský trh. Důvodem je uspokojení širšího spektra logistických potřeb. Kromě aktuálně nabízené varianty s celkovou hmotností 7,5 t bude nový vůz k dispozici ve třídách o celkové hmotnosti od 4,25 t do 8,55 t. Rozšířil se také počet variant kabiny: kromě standardní šířky kabiny (1695 mm), která poskytuje větší flexibilitu na úzkých silnicích, je nyní k dispozici také nová širší kabina (1995 mm). Rozšířila se také nabídka rozvorů – od 2500 mm do 4750 mm.

Nová modulární konstrukce baterie

S vozem eCanter Next Generation představuje značka FUSO zcela novou modulární konstrukci baterie. V závislosti na rozvoru bude vozidlo k dispozici se třemi variantami baterií. Vozidla vybavená jedinou baterií o jmenovité kapacitě 41,3 kWh dosáhnou na jedno nabití dojezdu až 70 km. Vozidla se dvěma bateriovými moduly dosahují dojezdu až 140 km a vozidla se třemi moduly až 200 km.

Pro větší flexibilitu použití je nový model vybaven také systémem s hřídelí, který umožňuje realizovat speciální řešení pro zákazníky, kteří chtějí svůj eCanter provozovat například jako sklápěč nebo klimatizovanou dodávku. To umožňuje ještě širší škálu aplikací. Nabídka vozidel, technických údajů a vybavení se může na jednotlivých trzích lišit. Podrobnosti o modelech nabízených na zámořských trzích budou zveřejněny v době jejich uvedení na trh.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!