N! HEAVY DUTY SUMMIT – summit skupiny NEXUS se konal v Gdaňsku

13 července 2022, 13:04

Jako místo konání mezinárodního setkání dodavatelů a partnerů skupiny NEXUS z oblasti Heavy Duty byl vybrán Gdaňsk. Přijeli sem zástupci firem a trhů roztroušených po celém světě. Na programu akce byla konference o současných aktivitách skupiny, vzdělávací semináře pro partnery a celá řada obchodních jednání.

N! HEAVY DUTY SUMMIT

Summit nákupní skupiny NEXUS

Na setkání v Gdaňsku byl prezentován souhrn současných aktivit skupiny NEXUS. Představili se také její noví členové. Jedná se o distributory autodílů z Ázerbájdžánu (společnost REEN) a Albánie (DEGERT AUTO) a nového dodavatele skupiny – výrobce baterií ODYSSEY Battery.

„Nejedná se o první setkání partnerů a dodavatelů skupiny NEXUS věnované sektoru Heavy Duty, předchozí se konalo v roce 2019 v Lyonu. Poslední tři roky se však konala pouze virtuální setkání,” řekl Janusz Zielinski, vedoucí oddělení Global Heavy Duty Business Development skupiny NEXUS. „Dnes se vracíme k velkým globálním setkáním organizovaným centrálou skupiny v Ženevě. Dějištěm prvního takového setkání po dlouhé přestávce je Gdaňsk. Věřím, že to byla dobrá volba.”

NEXUS zůstává nejrychleji rostoucí nákupní skupinou. Za necelých deset let své činnosti získala 159 členů ze 138 zemí. 58 distributorů skupiny jsou společnosti spojené s odvětvím Heavy Duty (HD), tj. působící na trhu s díly pro nákladní, stavební nebo zemědělská vozidla (silniční i terénní). Celkem je po celém světě více než 9.000 prodejních míst, pro která díly zprostředkovává společnost NEXUS. Seznam dodavatelů dílů spojených se společností NEXUS v současné době zahrnuje 90 společností. Z nich 76 působí celosvětově a 75 je spojeno s odvětvím HD.

Společnost NEXUS rovněž představila finanční výsledky. Z nich vyplývá, že obrat skupiny činí 35 miliard eur, z čehož 5,5 miliardy připadá na sektor HD. V plánu je další rozvoj, rozšíření partnerské a dodavatelské struktury a hledání nových možností pro generování zisku. Důležitým prvkem růstu jsou také servisní sítě, včetně těch pro těžká nákladní vozidla.

NEXUSTRUCK

Setkání bylo věnováno především aktivitám skupiny NEXUS na trhu s díly pro nákladní vozidla, proto bylo hodně prostoru věnováno síti NEXUSTRUCK. V současné době má 1 200 členů, kteří se účastní seminářů po celém světě. Platforma NEXUSTRUCK byla vyvinuta speciálně pro zástupce odvětví těžké nákladní dopravy, která je aktuálně k dispozici ve vylepšené verzi 2.0. Členové sítě mohou rovněž počítat s přístupem k platformě WOP!, technickou podporou, pomocí při místních marketingových aktivitách, školeními a značkou sítě NEXUS. Určitý prostor během prezentace byl věnován jednomu ze současných megatrendů na trhu, udržitelnosti.

Setkání B2B, čili rychlé obchodní schůzky

Prezentace současných aktivit skupiny NEXUS byla důležitou, nikoli však rozhodující součástí třídenního setkání N! HEAVY DUTY SUMMIT. Tou byly individuální rozhovory dodavatelů a členů sítě, kteří mají jen zřídkakdy možnost potkat se na živo. Každý účastník si mohl naplánovat schůzku předem prostřednictvím webových stránek akce. Na každou schůzku (tzv. Speed Date Meeting) bylo vyhrazeno půl hodiny

Akce N! HEAVY DUTY SUMMIT proběhla ve dnech 4. – 6. července 2022 v Gdaňsku.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!