Dosud největší objednávka elektrických vozidel Scania:110 kusů

31 května 2022, 12:43

Dohoda mezi společnostmi Scania a Einride má přispět k  urychlení elektrifikace těžké nákladní dopravy. Objednávka 110 nákladních vozidel představuje pro společnost Scania dosud největší projekt v segmentu těžkých elektrických nákladních vozidel a zároveň je začátkem partnerství obou firem v oblasti vývoje.

Švédská technologická společnost Einride, přední poskytovatel komplexních digitálních, elektrických a autonomních řešení pro nákladní dopravu, od druhé poloviny roku 2022 začne začleňovat do své flotily 110 elektrických tahačů Scania. Společnost Einride již nyní disponuje jedním z největších evropských vozových parků těžkých elektrických nákladních vozidel a díky tomuto partnerství dále rozšíří své působení na trhu.

Elektrické tahače budou postaveny podle specifikací požadovaných společností Einride a budou využívat její operační systém Saga, který jako první svého druhu na světě zajišťuje efektivní a optimalizovanou elektrickou přepravu. Data o vozovém parku, která budou generována prostřednictvím platformy Saga, bude Einride sdílet se Scanií za účelem dalšího společného vývoje produktů.

Objednávka společnosti Einride je pro Scanii dosud největším obchodem s těžkými elektrickými nákladními vozidly v Evropě.

Flotila 110 nákladních vozidel Scania bude nasazena po celé Evropě v průběhu roku 2022 a v první polovině roku 2023. Vozidla mají devět bateriových modulů o celkové kapacitě 300 kWh, kvůli požadavku společnosti Einride na kratší rozvor však byly čtyři moduly přemístěny ze své obvyklé pozice na rámu za kabinu. Kromě vozidel dodává Scania i kompletní balíček služeb včetně servisu a konektivity.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!