MAN obnovil výrobu nákladních automobilů

17 května 2022, 13:35

MAN obnovuje výrobu nákladních automobilů. Od poloviny března byla výroba na šest týdnů zastavena kvůli výpadkům dodávek způsobeným válkou na Ukrajině, která postihla výrobní závody v Mnichově a Krakově. Také závody v Norimberku a Salzgitteru, které vyrábějí komponenty pro vozidla MAN, postupně zvyšují své výrobní kapacity.

„Obnovení výroby nákladních automobilů je velmi dobrým signálem pro naše zaměstnance a zákazníky. Přílišná euforie by však byla předčasná. K běžné úrovni výroby se budeme blížit jen pozvolna. Výroba je stále velmi nejistá. Pokud se válka opět přesune na západní Ukrajinu, může dojít k novému uzavření provozů. Flexibilita je a zůstane na denním pořádku, stejně jako přísná nákladová disciplína,“ řekl generální ředitel společnosti MAN Alexander Vlaskamp.

Dodavatelé elektrických svazků z Ukrajiny jsou nyní opět schopni vyrábět a dodávat, ale v omezené míře. Kromě toho MAN plánovaně zvyšuje výrobu elektrických svazků v dalších zemích. Zpočátku však bude nabídka společnosti MAN obsahovat mnohem méně variant aut a se značnou nejistotou se bude postupně rozšiřovat.

Společnost MAN provádí restrukturalizační program v souvislosti s transformací organizace. Z důvodu snížení výroby bude muset společnost pokračovat ve zkrácené pracovní době ve svých německých závodech.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!