Volvo Trucks zvyšuje rychlost řazení převodovky I-Shift až o 30 %

6 května 2022, 13:34

Inteligentní automatizovaná převodovka I-Shift společnosti Volvo Trucks je nyní rychlejší než předtím. Rychlejší odezva poskytuje lepší jízdní vlastnosti a plynulost jízdy jak dieselových, tak elektrických nákladních vozidel těžké řady.

Inteligentní automatizovaná převodovka I-Shift Volvo

Výrazného zlepšení jízdních vlastností, které bylo přidáno do hnacích soustav na všech úrovních emisí, je dosaženo novým způsobem interakce převodovky I-Shift s motorem. Aktualizace zahrnuje rychlejší aktivaci spojky, která má za následek kratší přerušení točivého momentu. Také řazení převodových stupňů je hladší pro harmoničtější zážitek z jízdy.

„Rychlejší řazení umožňuje efektivněji optimalizovat volbu převodového stupně. A čím více řazení vyžaduje silnice a terén, tím více vylepšení ocení řidič. Řidiči pocítí pozitivní rozdíl, díky I-Shiftu, který řadí až o 30% rychleji,“ říká Pär Bergstrand, manažer Heavy Duty Transmission ve společnosti Volvo Trucks.

Vysokorychlostní řazení je dosaženo na základě několika klíčových vylepšení. Za prvé, aktualizované senzory nyní poskytují data s vyšší přesností řídicí jednotce, která je vybavena novým softwarem a rychlejším mikroprocesorem, pro mnohem rychlejší výpočty. Za druhé, přidaný kotouč v brzdě převodovky umožňuje rychlejší reakci před řazením, takže to lze provést dříve. A konečně, objem vzduchu byl také snížen v různých ovládacích systémech, například u řadicích vidlic, spojky a brzdy převodovky, aby bylo dále umožněno rychlejší řazení.

Když byla v roce 2001 představena převodovka I-Shift, byla to vůbec první automatizovaná převodovka navržená pro těžká nákladní vozidla. Dokáže dokonale spolupracovat s celým hnacím ústrojím, protože tento převodový systém je přizpůsoben motoru a součástem vozidla již od vývojové fáze, což přispívá k nižší spotřebě paliva – a tím ke snížení dopadu na životní prostředí. Podporuje zvýšenou bezpečnost a další důležité výhody včetně snížení hluku, vibrací a fyzické námahy řidiče.

Inteligentní automatizovaná převodovka I-Shift Volvo

Tyto nejnovější inovace vedoucích k dosažení o 30 % rychlejšího řazení převodových stupňů jsou dalším důkazem nikdy nekončících a neustálých zlepšovacích kroků společnosti Volvo s cílem zajistit celkově lepší jízdní vlastnosti.

„Se všemi vylepšeními a novými variantami v průběhu let má I-Shift vynikající schopnost efektivně řešit stále pokročilejší úkoly. To znamená nejen poskytovat vysoký výkon a zároveň nízkou spotřebu paliva, ale také vynikající jízdní vlastnosti a pohodlí pro řidiče,“ komentuje Pär Bergstrand.

Dnes jsou všechna těžká nákladní vozidla Volvo standardně vyráběna s převodovkou I-Shift. Od uvedení na trh se celosvětově prodalo více než jeden milion nákladních vozidel s unikátní technologií I-Shift společnosti Volvo.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!