WABCO CoreXpedia je nový nástroj pro oběhový systém hospodářství

26 dubna 2022, 10:08

Malý dokáže hodně! I malý servis se stane velkým hráčem v úsilí o ochranu životního prostředí díky online nástroji CoreXpedia, sloužící pro vracení použitých produktů WABCO, tento nástroj mají k dispozici autorizovaní distributoři WABCO.

Udržitelný rozvoj je nedílnou součástí strategie skupiny ZF a všech jejich značek včetně WABCO. Mezi cíle celé skupiny patří klimatická neutralita do roku 2040 a 80% snížení produkce CO2 ve výrobních závodech do roku 2030 (ve srovnání s rokem 2019). Společnost ZF si toto klade za cíl bez použití uhlíkových výjimek. Jednat udržitelně znamená především zodpovědnost. Udržitelný rozvoj je nedílnou součástí startegie „Next generation Mobility“. Společnost ZF se zavázala k udržitelnému rozvoji a zelenému myšlení, kde implementovala potřebné kroky pro budoucí životaschopnost formou renovace svých produktů.

Je na čase představit WABCO CoreXpedia, snadno použitelný online nástroj pro vrácení použitých produktů u WABCO autorizovaných distributorů. Jedná se o důležitou součást trhu s náhradními díly, kde se efektivně nakládá s použitými produkty a je součástí oběhového hospodářství – prodloužením životnosti komponentů se značně redukuje spotřeba energie, vody a snižuje se produkce emisí (např. CO2 a SO2).

Renovované produkty mohou mít kratší termín dodání, mohou minimalizovat výpadky v dodávkách způsobených nedostupností určitých dodatečných komponentů a umožnit tak rekonfiguraci dodavatelského řetězce zavedením nového modelu – to je velmi důležité vzhledem k neustále se měnícím podmínkám na trhu.

Kromě ekologického přínosu je možné tento nástroj hodnotit jako jednoduchý systém vrácení peněz za použité produkty koncovým zákazníkům. WABCO dává zákazníkům zapojeným do procesu renovace produktů jasný signál, že pokud vrácený díl splňuje technická kritéria pro zpětný odběr, WABCO vrací zaplacenou zálohu. Nečekejte – kontaktujte Vašeho autorizovaného distributora WABCO!

Které díly lze vrátit? WABCO akceptuje produkty jejichž produktové číslo končí číslicí „0“ a „7“, nebo písmenem „R“. Všechna akceptovaná čísla dílů naleznete v seznamu produktů s příplatky.

Důležité je, že se jedná o velmi jednoduchý proces. Produkty lze vracet i pomocí aplikace v telefonu, což celý proces značně zjednodušuje. Vrácení může udělat kdokoliv a kdekoliv, vždy s okamžitým přístupem ke svému účtu.

WABCO zajišťuje odvoz vrácených produktů od svých partnerů. Není nutné deklarovat velké množství produktů, protože je možné vrátit i 1 kus.

Distributoři oceňují plný přístup do systému s kompletním reportem o vracených dílech, stavu dodávky a sledování zásilek. Kromě značného ekonomického přínosu je pro distributory důležité být součástí ekologického řetězce v souladu se současnými trendy.

Jak to funguje? Podívejte se na webové stránky WABCO a přihlaste se do CoreXpedia! Pro více detailů kontaktujte Vašeho distributora WABCO.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!