Čistější jízda díky projektu Mann+Hummel a Mercedes-Benz

3 listopadu 2021, 8:59

Společnost MANN+HUMMEL jako světový lídr v oblasti filtračních technologií vyvíjí řešení, která umožňují čistší mobilitu, a tím i výrazné zlepšení kvality ovzduší. V rámci projektu udržitelného rozvoje vyvinula společnost MANN+HUMMEL ve spolupráci se společností Mercedes-Benz dva filtry jemných prachových částic, které snižují emise pevných částic vozidla o více než 50 %.

„Jsme velmi rádi, že se můžeme podílet na tak slibném projektu, který využívá různá řešení ke zlepšení kvality ovzduší. Naše dva filtry na jemné prachové částice výrazně zlepšují bilanci jemného prachu. Čím horší je kvalita ovzduší, tím účinnější je filtrace,“ vysvětluje

Důmyslná technologie zajišťuje lepší kvalitu ovzduší

Filtr jemných prachových částic umístěný pod podvozkem se nachází v oblasti zadní nápravy. Právě zde se nachází jedna z největších koncentrací pevných částic v okolí vozidla. Pasivní filtr zachycuje částice rozvířené pohybující se dodávkou a ostatními vozidly. Optimalizovaný systém vzduchových kanálků zajišťuje nejlepší možný čisticí účinek. Filtr je třeba vyměnit jednou ročně.

Podvozek s filtrem jemných prachových částic

Druhý filtr je integrován do přední části a pracuje v kombinaci se stávajícím ventilátorem, aby filtroval jemné částice ze vzduchu. To znamená, že nejenže čistí vzduch pomocí proudění vzduchu kolem vozidla při jízdě, ale také filtruje částice z okolního vzduchu, když vozidlo jede nízkou rychlostí nebo se nabíjí při stání.

Vozidlo je navíc vybaveno senzorem jemných částic. Ten dokáže měřit koncentraci jemných částic ve vzduchu a podle toho řídit úroveň filtrace. Díky tomu lze vozidlo používat také jako mobilní monitorovací stanici. Filtrační prvky lze snadno vyjmout a vyměnit během každoroční údržby.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!