Dochází ke sloučení funkcí generálního ředitele skupiny TRATON SE a společnosti Scania

6 října 2021, 12:53

S účinností od 1. října se Christian Levin ujímá změněné funkce, která spojuje jeho dosavadní funkci prezidenta a generálního ředitele společnosti Scania s funkcí prezidenta a generálního ředitele skupiny TRATON SE.

Christian Levin, Scania

Generální ředitel skupiny TRATON SE Matthias Gründler a její finanční ředitel Christian Schulz opustí společnost k 30. září 2021. Současně bude stávající prezident a generální ředitel společnosti Scania Christian Levin jmenován s platností od 1. října 2021 do čela skupiny TRATON SE jako nový generální ředitel. Novou finanční ředitelkou se od 1. října 2021 stane Annette Danielski, která v současnosti vede oddělení podnikových financí skupiny TRATON SE.

„Je mi ctí převzít funkci generálního ředitele skupiny TRATON SE a zároveň pokračovat ve funkci generálního ředitele společnosti Scania. Do budoucna se hodláme zaměřovat na transformaci podnikání do nových technologických oblastí a geografických regionů. Současně chceme využívat další synergie prostřednictvím modularizace a přizpůsobitelnosti,“ uvádí Christian Levin, nastupující generální ředitel skupiny TRATON SE a prezident a generální ředitel společnosti Scania.

Levin dodává: „Vývoj skupiny TRATON SE pokračuje a navazuje na strategii skupiny TRATON SE, kterou vytvořilo současné vedení a která je nyní posouvána na další úroveň. Tato strategie zahrnuje silnější zaměření na udržitelnost mimo jiné prostřednictvím e-mobility, digitalizace a konektivity, pokračující integraci společnosti Navistar a růst na severoamerickém trhu, jakož i pokračující investice v Číně v příštích několika letech. Tato změna se bude skládat z několika kroků realizovaných v průběhu času a do konce roku bude představen úplnější plán.“

V rámci tohoto dalšího kroku na cestě skupiny TRATON SE budou i nadále využívány síla, kompetence a obchodní logika jednotlivých značek této skupiny – MAN, Navistar, Scania a Volkswagen Caminões e Ônibus.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!